17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenicaPredstavnici JICA-e u posjeti opštini Srebrenica

Predstavnici JICA-e u posjeti opštini Srebrenica

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U kabinetu načelnika Opštine Srebrenica danas je održana sastanak sa predstavnicima Japanske organizacije JICA.

Hashimoto Keiichi, viši savjetnik u izgradnji mira u Japanskoj internacionalnoj kooperaciji razgovarao je sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićom o projektima koje je podržala Japanska organizacija JICA.

Nakon sastanka Hashimoto je kazao da je došao da provjeri da li su njihovi projekti održivi.

– Drago mi je čuti da su naši projekti održivi na području Opštine. Razmotrit ćemo neke opcije i vidjet ćemo da u budućnosti nastavimo saradnju sa Opštinom – izjavio je Hashimoto.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kaže da je zadovojan posjetom, jer su predstavnici JICA došli da provjere da li su njihovi projekti održivi.

– Zaista su zadovoljni sa onim što smo im prezentovali, iz razloga što smo jedna od rijetkih Opština sa kojom su sarađivali, a da su projekti održivi. Oni su preliminarno najavili da bi moglo doći do ponovne saradnje sa Japanskom organizacijom JICA. Mi smo predočili jedan projekat i nadamo se da će biti podržan, jer je od izuzetnog značaja u smislu poboljšanja eknomske slike na teritoriji Opštine – istakao je Grujičić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica, Bego Bektić istakao je da su Japanci 2008.godine počeli da pružaju pomoć na području Opštine Srebrenice.

– Japanci su dosta ulagali u interes stanovništva, pružajući pomoć plasteničkoj proizvodnji, uzgoju voća i povrća, ovčarstvu, uzgoju šampinjona, kao i pomoć u mehanizaciji. Projekat o labaratoriji smo predali gospodinu Hashimotu na razmatranje i nadamo se da ćemo dobiti pozitivan odgovor iz Japana – potcrtao je Bektić.

(RTV Srebrenica)

Najnovije vijesti