10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHZvornik: Kelime-i tevhidom započela 27-ma godišnjica "Otpora Zvornik - Kula Grad 2019."...

Zvornik: Kelime-i tevhidom započela 27-ma godišnjica “Otpora Zvornik – Kula Grad 2019.” (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji Udruženja demobilisanih boraca ARBiH gradska organizacija Zvornik, večeras je na području grada Zvornik započela manifestacija “Dani otpora Zvornik – Kula Grad 2019.”. Ovo je 27 godina, kako se na ovom kraju pružio prvo spontani, a zatim i organizovani otpor agresoru, koji je na sve moguće načine želio da osvoji Kula Grad, odnosno tvrđavu sa koje se lakše mogao nadgledati grad i okolna mjesta.

Manifestacija svake godine započinje učenjem Jasina i šerifa, te Kelime-i tevhida šehidima Zvornika, kao i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Prisutnima večeras dobrodošlicu i zahvalnost na dolasku uputio je lokalni imam Kula Grada, Amar ef. Gazibegović, koji je ukazao na veliki značaj ovog događaja, posebno jer se radi o jednom organizovanom otporu, gdje su smo rekli da nedamo svoju otadžbinu, nedamo svoju domovinu.

Međutim, posebno je istakao žal što nas na ovakvim skupovima ima sve manje i manje, jer ovakvi događaji zaslužuju, i naši šehidi prepunu džamiju.

Prigodan govor održao je i gost predavač, izaslanik Muftijstva  tuzlanskog Abdulah ef. Kapo.

Sutra, nedjelja 7. april, sa obilaskom šehidskih spomen obilježlja, te obilaskom šehitluka, započinje drugi dan obilježavanja, i to na platou ispred džamije Kula Grad.

Zvanični program započinje od 13:00h, odnosno nakon podne namaza.

Kako je večeras to izgledalo na Kula Gradu – pogledajte u fotografijama koje je zabilježio naš dopisnik iz Zvornika.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti