19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: UG "PIK" iz Križevića prethodna dva vikenda zajedničkim akcijama uredili svoje...

Zvornik: UG “PIK” iz Križevića prethodna dva vikenda zajedničkim akcijama uredili svoje mjesto

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Udruženje građana “PIK” (porijeklom iz Križevića) prethodna dva vikenda, nevjerovatan i nesvakidašnji primjer su, kako zajedničkim, kolektivnim akcijama, uz malo truda a najviše ljubavi prema svome rodnom mjestu, može se urediti, očistiti, srediti i uljepšati svoja okolina, odnosno rodno mjesto.

Prethodnog vikenda, zajedničkim akcijama očistili su i uredili riječno korito rijeke Hoče, koja protiče kroz ovo mjesto, a pored toga započeli su i radove na uređenju i školskog drvorišta osnovne škole, koju pohađa oko 150-ero djece bošnjačke nacionalnosti. 

Radovi su nastavljeni i ovog vikenda, uglavnom na uređenju školskog dvorišta, a u akciju uključili su se i đaci osnovne škole. 

 

U školsko dvorište zasađena je poprilična količina raznoraznog cvijeća, a budući da pored škole protiče i rijeka Hoča, uz duž riječnog korita zasađeno je i 100 stabala drvate – javora. 

Učesnici ovih akcija ne kriju zadovoljstvo urađenim poslom, te napominju da je ovo mjesto, njihov rodni kraj, njihovo ogledalo, a svi mi bi trebali učiniti koliko ko može za sebe i svoju okolinu. 

Napominjemo, mi ništa nismo naslijedili od svojih predaka, nego smo samo posudili od svojih potomaka.

Sve akcije, i prethodnog i ovog vikenda, završene su narodnim veselje, odnosno igrankom za sve žitelje ovog mjesta, kao i šire. 

/foto: UG “PIK” – Križevići/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti