11.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeFK Željezničar ugostio osnovce iz Srebrenice i Goražda

FK Željezničar ugostio osnovce iz Srebrenice i Goražda

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Fudbalski klub Željezničar na subotnjoj (22.aprila) utakmici protiv Krupe ugostio je gotovo 900 osnovaca iz Srebrenice, Goražda i Sarajeva. 

Nekoliko autobusa iz osnovnih škola Srebrenice i Goražda stiglo je u subotu u jutarnjim satima na stadion Grbavica. Nakon dolaska, upriličen je ručak za goste koji je osigurao partner kluba, ćevabdžinica „Željo“.

Upriličen je i obilazak službenih prostorija, Plavog salona i terena gdje su učenici imali priliku upoznati se s historijom i filozofijom Kluba, a tom prilikom su im uručeni i pokloni iz Shopa FK Željezničar. Potom su osnovci, u organizaciji kluba, posjetili Trbrvićku žičaru i uživali u pogledu na grad te Baščaršiju. Nakon toga “mala Plava armija” stigla je na Grbavicu i bodrila Želju do pobjede nad Krupom. 

Osim osnovaca iz Srebrenice i Goražda, susretu su prisustvovali i učenici iz sarajevskih osnovnih škola.

– FK Željezničar će nastaviti sa sličnom praksom, a u okviru inicijative „Plava porodica“ u narednom periodu cilj je realizirati projekt „Family corner“ i na taj način osnaživati navijačku bazu kod najmlađih te promovirati vrijednosti koje porodica „Željezničar“ gaji skoro stoljeće – saopćeno je iz FK Željezničar.

/FK Željezničar/avaz.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti