17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeUlicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičara

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičara

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana.

Povodom devete godišnjice rada Udruženja „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice, više od 300 mladih muzičara iz ove ugledne srebreničke institucije danas je kroz centar grada organiziralo muzičku šetnju te svirkom i pjesmom oduševilo građane.

U protekle tri godine “Kuća dobrih tonova” dobitnik je nekoliko međunarodnih visokih priznanja. Prva je glavna nagrada “Filipin anđeo” u Njemačkoj iz 2015. godine za kampanju “Kad se srca slože”, koja je prikupljala sredstva za pomoć žrtvama velikih poplava tokom 2014. godine u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, gdje su djeca prikupila 10.000 eura za obnovu poplavljenih škola u regiji. 

Tu je i prestižna američka nagrada “Top achievement in music”, koju dodjeljuje Global Music Award za pjesmu “Love people” autora dječijeg hora “Kuće dobrih tonova” i 1.000 djece iz čitavog svijeta, čime je ova pjesme postala svjetska dječija himna.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizira od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

/avaz.ba/rtvsrebrenica/podrinjmedia.ba/B.E.

Najnovije vijesti