23.1 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeVlasenica: PRO - Budućnost organizovala "Turnir prijateljstva" za osnovce Vlasenice i Kladnja

Vlasenica: PRO – Budućnost organizovala “Turnir prijateljstva” za osnovce Vlasenice i Kladnja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Upravo sam upoznao Stefana. Nije mi prvi put da dolazim u Vlasenicu jer imam rodbinu ovdje” kaže Sulejman, učenik devetog razreda.

“Mislim da se ovakvi turniri češće trebaju organizovati” kaže Stefan iz Vlasenice, učenik osmog razreda.

Audio prilog RADIO MAGIC – Vlasenica:

U OŠ “Vuk Karadžić” u Vlasenici ugostila je učenike i nastavnike iz OŠ “Kladanj” iz Kladnja a povod za druženje bio je „Turnir prijateljstva“ u okviru kojeg su se učenici takmičili u košarci, odbojci i malom fudbalu.

Erna je prvi put u Vlasenici. Kaže da je imala tremu zbog turnira u odbojci, jer je ekipa iz Vlasenice bila spremnija . “Drago mi je da smo imali priliku da obiđemo ovako lijepu školu i da se upoznamo sa učenicima iz Vlasenice “- kaže Erna .

“Veoma nam je drago što nam je naša škola priredila ovako nešto i voljeli bismo da posjetimo KLadanj” – kaže učenica Sofija.

Ova sportska manifestacija bila je prilika da  učenici i nastavnici kroz sport promovišu druženje i toleranciju ali i nastave saradnju između Vlasenice i Kladnja, koja je započeta prije nekoliko godina – kažu pedagogice Spomenka Savinović iz Vlasenice i Samra Zelenturović iz Kladnja.

“Bili smo više puta u posjeti Domu kulture, prisustvovali pozorišnim predstavama i saradnja je nastvaljena ovim turnirom prijateljstva” – kaže pedagogica Savinović.

“Prvi put smo u školi u Vlasenici ali po ko zna koji put zajedno u realizaciji projekata kojima se djeca osnovnoškolskog uzrasta povezuju, zbližavaju… Idemo i gradimo svjetliju budućnost na pokoljenjima koja ostaju iza nas” – kaže pedagogica Zelenturović.

Organizovanje “Turnira prijateljstva” podržali su USAID kroz lokalne inicijative projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u saradnji sa Caritasom BiH i opština Vlasenica – kaže Ljiljana Savinović član radne grupe ispred opštine Vlasenica.

“Vrijednost ove inicijative je 1000 KM. Opština Vlasenica je dala podršku u smislu osvježenja, nabavke određenih sredstava za realizaciju turnira a Caritas je finansirao nabavku lopti i štampača za potrebe OŠ “Vuk Karadžić” – kaže Savinovićeva.

Osim novih poznanstava i budućih prijateljstava, gosti iz Kladnja, kući su ponijeli i poklon iz Vlasenice – pismo mira i tolerancije u boji ciklame za koju se vjeruje da je simbol pomirenja , sigurnosti i sreće !

/radiomagic/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti