14.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaSportManchester City prvak Engleske za sezonu 2018/2019.

Manchester City prvak Engleske za sezonu 2018/2019.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Manchester City odbranio je naslov engleskog prvaka današnjom visokom 4:1 pobjedom u posljednjem kolu kod Brightona.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, mu je osiguravao odbranu naslova, te ukupno šesti naslov prvaka.

Prvi u vodstvo je došao domaćin. Strijelac gola bio je Glenn Murray, a igrao se 27. minut utakmice. Samo minutu kasnije došlo je izjednačenje, a izjednačujući pogodak je postigao Sergio Aguero.

Deset minuta kasnije Građani su preokrenuli susret. Strijelac gola bio je Aymeric Laporte. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika pa je ostalo 1:2 nakon prvih 45 minuta.

U nastavku utakmice City je potpuno odlučio utakmicu. Prvo je u 64. minuti utakmice Riyad Mahrez fantastično pogodio mrežu domaćina. Istu stvar je napravio i Ilkay Gundogan u 72. minuti utakmice, kada je fantastičnim šutem iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat od 1:4.

“Građanima” je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kup, a 18. maja će imati priliku osvojiti i treći trofej u finalu FA kupa protiv Watforda.

Iz lige su već ranije ispali Fulham, Cardiff City i Huddersfield.

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti