23.1 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Dodatnih milion maraka za proširenje mreže navodnjavanja

Bratunac: Dodatnih milion maraka za proširenje mreže navodnjavanja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

17. maja u Bratuncu je održan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke. Poslije ovog sastanka načelnik opštine Bratunac najavio je da će se nakon puštanja u rad sistema za navodnjavanje raditi na proširenju mreže do novih zasada maline i kupine.

“Data je saglasnost i dogovoreno je da će  za projekat proširenja mreže biti obezbijeđen milion maraka. Nabaviće se potrebna količina materijala, oprema i mašine, kako bi se, u saradnji sa rasadnikom i gradskim vodovodom moglo vršiti proširenje mreže u naredna dva mjeseca”, rekao je Mlađenović i poručio da će sistem navodnjavanja biti proširen do svakog korisnika.

Načelnik Mlađenović je sa saradnicima i predstavnicima Svjetske banke obišao nekoliko lokaliteta na kojima se nalaze crpne pumpe sistema za navodnjavanje te hladnjaču “Agro dr” i rasadnik “Malina Bratunac”, gdje se vrše pripreme za ogledni poligon. U rasadniku će se, kako je rečeno tokom prezentacije, ispitivati šest tipova navodnjavanja i njihov uticaj na malinu.

Rečeno je i da će taj ogled nadzirati Poljoprivredni institut i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Najavljeno je da će u rasadniku maline u Čolakovićima biti organizovani “Dani polja”, gdje će se prezentovati rezultati programa, koji će se provoditi od ovog proljeća do kraja 2020. godine, s ciljem poboljšanja kvaliteta maline na području Bratunca i šire.

Izvor: Opština Bratunac
 
podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti