13.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaEkonomijaAC Food ulazi na tržište Crne Gore, Tops kolutići na policama austrijske...

AC Food ulazi na tržište Crne Gore, Tops kolutići na policama austrijske REWE grupe

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija AC Food d.o.o. potpisala je ugovor s crnogorskom kompanijom Plus d.o.o. o distribuciji proizvoda na to tržište. Ovim ugovorom bit će omogućen ulazak na sva najvažnija prodajna mjesta u ovoj zemlji. Također, jedan od proizvoda AC Food  – Tops čajni kolutići, od sada su dostupni na policama vodeće austrijske grupacije trgovina REWE, saopćeno je iz ove kompanije. 

Izvoz u Crnu Goru počeo je 15. juna, čime proizvodi AC Food-a postaju praktično dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija kao što su biskviti, kremni namazi i petit keksi.

“Odabrani asortiman za početak distribucije je pažljivo biran prema specifičnostima tržišta i potrebama stanovnika, te velikog broja turista koji godišnje posjete ovu zemlju. Prema rezultatima istraživanja tržišta koje smo proveli, kupci i potrošači su sa velikim zanimanjem spremni prihvatiti AC Food proizvode kao što su Tops biskviti, Maza lješnjak kremni namaz i Tops petit keksi. Svakako da je osvajanje novih tržišta uveliko olakšan IFS – certifikacijom koju je AC Food uspješno proveo u prethodnom periodu “, istakla je Lejla Čorhodžić direktorica prodaje AC Food-a.

Ovom saradnjom AC Food je dobio jakog partnera koji će mu omogućiti ulazak na sva važnija prodajna mjesta u Crnoj Gori i dugoročni razvoj poslovanja na ovom tržištu. Kompanija Plus d.o.o. Podgorica je ekskluzivni uvoznik renomiranih svjetskih brendova.

Dobre vijesti stižu nam i iz Austrije. Naime, Tops čajni kolutići su od sada dostupni i u REWE grupi trgovačkih lanaca u ovoj zemlji. REWE je vodeći trgovački lanac u Austriji kojeg čine trgovine kao što su Merkur, Billa, Penny i Bipa. Tops čajni kolutići su od početka juna na policama 355 Billa trgovina i 136 Merkur hipermarketa.

“Dogovoru o izvozu na austrijsko tržište i ulasku u REWE grupu prethodili su višemjesečni pregovori koji su okončani na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Amel Termiz uvoznik za austrijsko tržište.

Pored Tops biskvita i čajnih kolutića koji se sada mogu naći na policama navedenih trgovina, kompanija nastavlja pregovore za početak prodaje i ostalih proizvoda iz poznatog asortimana.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova.

Izvor: Halal Magazin

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti