16.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaAktuelnosti(VIDEO) Preko 6 hiljada učesnika "Marša mira" stiglo u Potočare

(VIDEO) Preko 6 hiljada učesnika “Marša mira” stiglo u Potočare

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od prvih popodnevnih sati danas u Potočare pristižu brojni učesnici ovogodišnjeg “Marša mira”. Među prvima su stigli ultramaratonci iz Vukovara, koji su pretrčali ukupno 227 kilometara kako bi danas odali počast žrvama genocida i sutra prisustvovali dženazi.

Foto: Adem Mehmedović

Zatim su stigli supermaratonci iz Sarajeva, a za njima brojni drugi učesnici – bajkeri, biciklisti. Svi su tu, da odaju počast najevećem genocidu i zatiranju postojanja Bošnjaka na ovim prostorima, nakon Drugog svjetskog rata.

Iza 19:00h u Memorijalni kompleks ušli su i učesnici marša Nezuk – Potočari i Žepa – Potočari, a sve ste to mogli zahvaljujući ekipi TV Podrinje pratiti i uživo putem strima na našoj facebook stranici Podrinjemedia

Za one koji su propustili ulazak kolone, možete to pogledati i ovdje:

Ulazak kolone "Marša mira" u Memorijalni centar Potočari

Gepostet von Podrinjemedia am Mittwoch, 10. Juli 2019

Nakon ulaska kolone, isti ti učesnici su iznijeli u špaliru 33 tabuta žrtava kojima će sutra biti klanjana dženaza.

Pogledajte video:

Iznošenje tabuta u kompleks Memorijalnog centra..

Gepostet von Podrinjemedia am Mittwoch, 10. Juli 2019

Ovo je 24 godišnjica od genocida u Srebrenici. Iz svih krajeva Bosne i Hercegovine obezbjeđen je besplatan prevoz na dženazu, a Vi informišite se u svom mjestu o  broju autobusa i vremenu polaska.

Komemoracija će započeti u 12:00h intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i učenjem Srebreničkog inferna, a dženaza će biti klanjana nakon podne namaza.

Ekipe TV Podrinje i portala Podrinjemedia.ba će biti na licu mjesta. Nastojat ćemo koliko nam to uslovi budu dozvoljavali i uživo emitovanje.

/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti