18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaSportVN Velike Britanije: Lewis Hamilton do 80. pobjede u karijeri

VN Velike Britanije: Lewis Hamilton do 80. pobjede u karijeri

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Lewis Hamilton stigao je do svoje šeste pobjede na Silverstonu u veoma uzbudljivoj VN Velike Britanije. Pored toga, Britanac osvaja i bonus bod, jer u 52. krugu postavlja najbrže vrijeme od 1:27.369.

Drugo mjesto pripalo je njegovom timskog kolegi Bottasu. Treće mjesto pripalo je Charlesu Leclercu koji nam je zajedno s Maxom Verstappenom pružio najviše zabave na stazi.  Njihov dvoboj se nastavio i kroz boks, kad su oba vozača istovremeno odradila zamjenu guma. Nizozemac ga je tu prešao, ali je Monežanin uzvratio na stazi. U jednom duelu, došlo je do manjeg trkaćeg incidenta, ali su nastavili dalje sa utrkom. Četvrti na kraju završio je Pierre Gasly, po prvi put ispred timskog kolege Verstappena koji je nakon sudara s Vettelom izgubio gotovo siguran podij.

Šesto mjesto  pripalo je Carlosu Sainza nakon sjajne i duge odbrane od napada Daniela Ricciarda. Bodove su još osvojili Kimi Raikkonen, Daniil Kvjat i Nico Hülkenberg. Sebastian Vettel je nakon sudara s Verstappenom ostao bez bodova te završio 16.

Konačan poredak izgleda ovako:

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti