10.9 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Ministar Edin Ramić zvanično otvorio novoasfaltirani put u Dugom Dijelu

Zvornik: Ministar Edin Ramić zvanično otvorio novoasfaltirani put u Dugom Dijelu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Put koji spaja grad Zvornik i općinu Sapna, a pored toga spaja i dva entiteta, od velikog je značaja za preko pet mjesnih zajednica koje graviraju na teriotoriji oko Križevića.

Naime, zbog veoma loše putne komunikacije, put iz Dugog Dijela prema Sapni bio je okolnim putem, preko Karakaja, u dužini od preko 30 kilometara, dok novom putnom infrastrukturom isti je skraćen na svega 8 do 10 kilometara.

Prošle godine, završen je dio puta od Nezuka do entitetske linije sa manjim bh entitetom, a prošle sedmice završeno je asfaltiranje ostalog dijela od entitetske linije sa federacijom do mjesne zajednice Dugi Dio.

Ukupna vrijednost novoasfaltiranje dionice puta je 136 hiljada KM, a istu je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem.

Danas, 14. jula dr. Ramić je zvanično i otvorio ovu putnu dionicu, koja ima veliki značaj za stanovništvo ovih krajeva.

Mnogo stanovništvo Glumine, Orahovca, Križevića, Dugog Dijela i drugih okolnih mjesta, iz ovih ili onih razloga, imaju liječenje i druga ostvarana prava u susjednoj Sapni. Zbog toga ova putna dionica je veoma važna za iste, jer skraćuje put na svega 10-tak kilometara.Pored toga ovaj dio puta je redovna dionica učesnika “Marša mira” iz Nezuka prema Potočarima, čime je još veći značaj ovog uspješno realizovanog projekta.

Stanovništvo ovih mjesta je neizmjerno zahvalno ministru Ramiću i njegovim saradnicima kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se konačno bez ikakvih problema povežu sa Nezukom, odnosno sa susjednom općinom Sapna.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti