5.4 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaU MUP-u najavljuju: OD 18.do 21.jula kontrole brzine vozila i vožnje pod...

U MUP-u najavljuju: OD 18.do 21.jula kontrole brzine vozila i vožnje pod uticajem alkohola

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske će u periodu od četvrtka do nedjelje, odnosno od 18. do 21. jula, na području cijelog entiteta vršiti  pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača pod dejstvom alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Iz MUP-a RS. su apelovali da se učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. 

Prema podacima MUP-a, u prvoj polovini ove godine u Republici Srpskoj evidentirano je 4.715 saobraćajnih nezgoda, što je više za 39 ili 0,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

U ovim saobraćajnim nezgodama poginulo je 46 lica, što je u odnosu na isti period 2018. godine manje za dva lica ili za 4,2 odsto. 

Teže je povrijeđeno 269 lica i njihov broj je povećan za 13, odnosno za 5,1 odsto, dok je lakše povrijeđeno 1.100 lica, što je manje za 169 lica ili 13,3 odsto. 

“Analiza uzroka saobraćajnih nezgoda pokazuje da je najčešći uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina i na taj način izazvano je 880 saobraćajnih nezgoda ili 18,66 odsto. Od 42 saobraćajne nezgode sa poginulim licima u njih devet ili 21,4 odsto je kod učesnika utvrđeno prisustvo alkohola”, saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

Prema podacima MUP-a, u toku 2017. i 2018. godine najveći broj saobraćajnih nezgoda i saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica evidentiran je u julu i avgustu. 

U ovim mjesecima najveći je broj i poginulih u saobraćajnim nezgodama i u julu i avgustu 2018. godine evidentirano je 40 smrtno stradalih lica. 

Negativan trend nastavljen je i u 2019. godini, što pokazuje podatak da je od 1. do 15. jula u saobraćajnim nezgodama poginulo devet lica.

InfoBijeljina/Srna

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti