10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvorničanka kandidat za ministricu obrazovanja u novoj vladi TK

Zvorničanka kandidat za ministricu obrazovanja u novoj vladi TK

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon što je Denijalu Tulumoviću iz SDA  povjeren mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona, stranke koje će uzeti učešće u izvršnoj vlasti počele su proces izbora kandidata za ministre. Vlada Tuzlanskog kantona pored premijera broji 12 ministarstava, a došli smo do imena kandidata za većinu pozicija.

SDA će u novoj vladi, pored premijera, imati i četiri ministra. Nezvanično saznajemo, da je Srđan Mićanović iz Tuzle kandidat za ministra kulture, sporta i mladih.

Fahreta (Delibajrić) Brašnjić, rodom iz Zvornika, a nastanjena u Tinji kod Srebrenika, kandidirana je za ministricu obrazovanja i nauke.

Suad Mustajbašić iz Teočaka kandidat je SDA za ministra finansija. Elvir Herčinović iz Gradačca kandidat je ma ministra pravosuđa i uprave. .

Kadrovska komisija Demokratske fronte, na prijedlog općinskih odbora, kandidirala je Dajanu Čolić iz Lukavca za ministricu zdravstva, saznaje Faktor. Ona je specijalista dječije stomatologije, a zaposlena je u Domu zdravlja Lukavac. Elvir Mujkanović iz Srebrenika, nezvanično saznajemo, kandidat je DF-a za ministra za boračka pitanja. Riječ je o bivšem oficiru Armije RBiH.

SBB je već okončao unutarstranačku proceduru kada su u pitanju njihovi kandidati za ministre, dva imena su već predsta Skupštini TK te bi oni trebali obaviti razgovor s mandataorm Tulumovićem, potvrdila je za Faktor Lejla Vuković kantonalna zastupnica SBB-a i potpredsjednica Skupštine TK.

Elvir Rožnjaković iz Kalesije kandidat je SBB-a za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice. Tuzlak Edin Buševac, profesor u Elektrotehničkoj školi Tuzla, kandidat je za ministra trgovine, turizma i saobraćaja.

Raspušteni Kantpnalni odbor SDP-a Tuzla danas popodne trebao bi odlučiti ko će biti ministar unutrašnjih poslova, kao i ministar poljoprivrede.

Procedura unutar Stranke za BiH već je u toku. Ministra privrede predložit će stranački ogranak iz Živinica, dok će iz Čelića doći ministar rada, socijalne politike i povratka. Imena bi trebala biti poznata veoma brzo.

Podsjećamo, mandatar za sastav nove vlade je prof. dr. Denijal Tulumović, inače predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice. Riječ je o uglednom ljekaru koji obavlja funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

/faktor.ba/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti