13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaU Janji izvršena svečana primopredaja doniranovg vatrogasnog vozila

U Janji izvršena svečana primopredaja doniranovg vatrogasnog vozila

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas je ispred Vatrogasnog doma u Janji upriličena svečana primoredaja vatrogasnog vozila Vatrogasnoj jedinici Janja. Ovo vozilo je  donacija naših sugrađana sa privremenim boravkom u Frankfurtu. Ključeve vatrogasnog vozila u ime porodica donatora Kabaretović, Gradaščević i Veliu, komandiru Vatrogasne jedinice Janja, a u prisustvu gradonačelnika Grada Bijeljina gospodina Miće Mićića, predao je naš sugrađanin Omer Kabaretović.

– Moja porodica i ja smo odlučili da našem rodnom kraju poklonimo nešto što će biti od koristi svim stanovnicima Janje, ali i okoline. Odlučili smo da to bude vatrogasno vozilo – istakao je Kabaretović.

Zahvaljujući na donaciji, Mile Spasojević, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, naglasio je da će ovim vatrogasnim vozilom značajno biti poboljšan nivo bezbijednosti i zaštite od požara i drugih nepogoda stanovnika Janje i 15 okolnih sela.

– Vozilo je polovno ali dobro očuvano, i do sada je prešlo samo 27.000 kilometara. Nakon završene procedure oko uvoza, potrebno je još izvršiti registraciju vozila. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina od početka godine intervenisali su 160 puta, ali bez obzira na visoke teperature, do sada srećom nije bilo požara na otvorenom, kao ranijih godina – naglasio je Spasojević.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je u ime Gradske uprave Bijeljina i stanovnika MZ Janja, ovim humanim i društveno odgovornim ljudima uručio je zahvalnice.

– Porodica Kabaretović, obezbijedila je sredstva i kupila polovno vozilo u vrijednosti od 23.000 kovertibilnih maraka. Gradska uprava izdvojila je oko 7.000 KM za dopremanje vozila, carinu i PDV. Nadam se da vozilo neće biti često u upotrebi, ali važno je da će jedinica ovim gestom Karabetovića biti tehnički opremljenija – istakao je gradonačelnik Mićić.

 

U znak zahvalnosti za ovu vrijednu donaciju,a u ime svih građana Janje, predsjednik Savjeta MZ Janja Azem Aletović, članovima porodica donatora je uručio zahvalnice.

-Ovom prilikom bi izrazio veliku zahvalnost našim sugrađanima, Omeru Kabaretoviću i njegovoj porodici, koji su na ovaj način dokazali da nisu zaboravili svoje rodno mjesto i prikupili velika sredstva da kupe ovaj kamion, koji je potreban našoj vatrogasnoj jedinici. To je dokaz, da je humanost naših sugrađana na velikom nivou i da ne zaboravljaju svoje rodno mjesto-istakao je predsjednik MZ. Janja

Inače, teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina ima 19 vatrogasnih vozila različitih namjena i 56 zaposlenih vatrogasaca. Od toga u Janji radi 19 vatrogasaca, a 37 u Bijeljini.

Izvor: gradska uprava/Podrinjemedia.ba

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti