17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiFahrudin Muminović putuje sa malonogometnom reprezentacijom beskućnika BiH na Svjetsko prvenstvo

Fahrudin Muminović putuje sa malonogometnom reprezentacijom beskućnika BiH na Svjetsko prvenstvo

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Malonogometna reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine sutra putuje na Svjetsko prvenstvo u Kardif, među igračima je i Fahrudin Muminović.

Fahrudin, mladić koji je kao dječak preživio strijeljanje u Zvorniku i čija je životna priča pogodila javnost ovih dana se pripremao za ostvarenje svoga sna.

Zajedno sa Malonogometnom reprezentacijom beskućnika BiH sutra (25.07) odlazi na 17. Homeless World Cup ( Svjetsko prvenstvo beskućnika) koje će se ove godine održati u Welsu u Kardifu od 27. jula do 3. Augusta.

MFS-EMMAUS je saznavši za Fahrudina, zajedno sa Federalnim Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica krenuo u izgradnju kuće za ovog momka kojem je fudbal od malih nogu bila najveća ljubav. Jedan od projekata koje MFS-EMMAUS realizuje je upravo projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika što je bila idealna prilika da Fahrudinu ispunimo još jednu želju i pružimo mu mogućnost da svoje vještine i ljubav prema fudbalu ispolji na svjetskom terenu predstavljajući boje svoje države.

“Ovo je moj životni san i evo trenutno se ostvaruje. Ne znam šta mi je draže, što mi prave kuću ili što idem na prvenstvo, previše sam uzbuđen i sretan” kazao nam je Fahrudin Muminović na jednom od pripremnih treninga koji su održani u proteklom periodu.
Ovo je mali iskorak naprijed u životu Fahrudina Muminovića, momka koji je zaslužio puno više ali prije svega poštovanje i blagi naklon. Ovaj momak je planiran da nestane a sutra će da piše historiju. Nazivali ga ili smatrali herojem ili ne, njegova iskustva i sjećanja kroz život kada je bio mali ne bi poželjeli u svojim životima. Ali doživljaje koje će imati priliku osjetiti sada, poželjet će mnogi
.

Izvor: MFS-Emmaus

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti