18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Vandalski napad na Rijeka džamiju

Zvornik: Vandalski napad na Rijeka džamiju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Rijeka džamija u centru grada Zvornika, u noći sa srijede na četvrtak (24. na 25. juli) ponovo je bila na meti vandala.

Kako nezvanično saznajemo riječ je nekoliko mladića koji su pivskim flašama gađali ogradu džamije, a u povodu ovog incidenta, saopštenjem oglasio se i Medžlis islamske zajednice Zvornik kojeg u cijelosti prenosimo: 

Protekle noći (25. jula 2019. godine), nešto više od sat vremena iza ponoći, u našem gradu se dogodio incident sa elementima nacionalne i vjerske mržnje, kada je grupa od pet mladića gađala ogradu Riječanske džamije u centru Zvornika.

Kao i u mnogim sličnim situacijama materijalna šteta je zanemariva, ali ono što nas boli i što predstavlja ozbiljan problem jeste činjenica da se ovakvi incidenti uopće događaju u našem gradu, posebno ako znamo da su tri osobe bile maloljetne. Podsjećamo da ovo nije prvi ovakav slučaj.

Smatramo da se po pitanju prevencije ovakvih događaja mora uraditi mnogo više. Činjanica da se ponavljaju, s vremena na vrijeme, govori nam da se na tom planu ne radi dovoljno.

S obzirom da su nadležni policijski organi identificirali počinitelje tražimo da se preduzmu zakonom propisane mjere kako se slični slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti.

Podsjećamo, ne tako daleko na muslimanskom mezarju Kazanbašča oboreno je i polomljeno nekoliko nišana,  te je nakon policijske intrevencije ubrzo i uhapšena osoba koja je to počinila.

Nadamo se također da će i po ovom pitanju reagovati adekvatno i kazniti počinioce.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti