14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: MFS-EMMAUS pokrenuo Narodnu kuhinju po principu "Jedan obrok dnevno"

Zvornik: MFS-EMMAUS pokrenuo Narodnu kuhinju po principu “Jedan obrok dnevno”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ništa pompezno kao što bi možda neki očekivali, jer ipak radi se o veoma značajnom projektu koji je pokrenut u Zvorniku, a od kojeg će najveću koristi imati oni koji su u socijalnoj ili nekoj drugoj potrebi, kao što su nepokretljivost, starost i slično, Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, preko svog centra u Zvorniku, danas je otvorio Narodnu kuhinju po principu “JEDAN OBROK DNEVNO”.

Nekog svečanog otvorenja i slično danas nije bilo, a i ako ga bude biće to skromno i dosljedno, jer mi smo tu da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a ne da se kao nešto promovišemo i slično. Uglavnom većina građana je upoznata sa svrhom i ciljom MFS-EMMAUSA, tako da ovo što smo danas započeli već postoji u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine – poručuju iz Zvornika.

Korisnici ove kuhinje su uglavnom osobe starije životne dobi, teško ili skroz nepokretne, samci, odnosno one osobe kojima će jedan obrok dnevno dobro doći.

Za početak je 20-tak korisnika, i srpske i bošnjačke nacionalnosti, koji će dnevno dobijati obrok na kućnu adresu.

Ovaj projekat je podržao i sam gradonačelnik grada Zvornika g-din Zoran Stevanović, a ta vrsta pomoći, prvenstevno finansijska dobro je došla.

Portal Podrinjemedia.ba i Vaša televizija Podrinje, će naredne sedmice snimiti video reportažu o ovom projektu, dok se malo uposlenici Narodne kuhinje uhodaju i bolje upoznaju teren na koji dostavljaju obrok.

Svi Vi koji bi možda željeli da pomognete ili da se informišete, dobro ste došli u prostorije Dnevnog centra za djecu EMMAUS Zvornik – u haremu Zamlaz džamije – nedaleko od zgrade Gradske uprave grada Zvornik.

Također na osnovu ovog plakata ispod, možete pomoći.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti