6.5 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...13.08.

Podrinjski jutarnji defter…13.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jučer kažu najtopliji dan u godini. Ponegdje je udeftereno skoro 40 stepeni. Neki kukaju, nekima odgovara, neki se žale, neki uživaju… pa hajd ti sad ugodi.

Nego, i danas je Bajram. Svima koji nisu pročitali naše bajramske čestitke, evo koristimo priliku da još jednom čestitamo i zaželimo sve najbolje: Bajram šerif mubarek oslun.

U Bratuncu jučer nažalost 15-to godišnjak se utopio u Drini. Oni koji iole poznaju Drinu, znaju da je to veoma “zafrkana” rijeka u smislu njezine brzine i hladnoće. Do sada u ovoj godini odnijela je nekoliko života.

Ono što je u Bratuncu danas aktuelno jeste da počinje manifestacija “Dani maline 2019.” Početak je u 10:00h. Dodjite u Bratunac i probajte najukusniju malinu na svijetu, onu baš Podrinjsku.

Eko – rafting klub “Rajska plaža“ organizuje školu plivanja za djecu uzrasta od 8 do 12 godina. Obuka će trajati od 12. do 22. augusta na Rajskoj plaži u terminu od 14:00 do 15:30. Kurs je besplatan. Prijaviti se možete na e-mail adresu e-raft@hotmail.com ili na broj telefona 065/ 934 746.

U Vlasenici fizički napad na vjerskog službenika. Mnogi portali bruje o ovoj vijesti. Napadnut je uglavnom Glavni imam Medžlisa, Nurdin ef. Grahić. Slučaj je prijavljen policiji i istraga je u toku.

U Srebrenici, u nedjelju sa prvim danom Kurban bajrama – završena “XI Međunarodna sedmica sjećanja”. Obilježili su je brojni događaji i posjeta brojnim lokacijama širom ove opštine.

U okviru XI. Međunarodne sedmice sjećanja koju organizuje UG “Adopt” iz Srebrenice , u Kulturnom centru Srebrenica u subotu navečer promovisana je knjiga “PTSP spomenar” autora Dragana Bursaća. To je jedna od najprodavanjih knjiga novinara i publiciste Dragana Bursaća, poznatog po tome što piše “bez dlake na jeziku”.

U Zvorniku u subotu navečer Mirzeta Mustafića promovisana je knjiga “Vremeplov”. Ujedno u Domu omladine obavljeno je javno snimanje emisije “Vremeplov” Mirzeta Mustafića koja se emituje na lokalnoj radio stanici Osvit i to dva puta sedmično.

Stari most u Zvorniku uskoro se zatvara za pješački saobraćaj. Naime, počeli su pripremni radovi rekonstrukcije i obnove Mosta, a isti će biti zatvoren oko 3 mjeseca.

U Zvorniku, tačnije u Karakaju jučer oko 19:00h dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj su tri lica zadobila tjelesne ozlijede. Ljekarska pomoć ukazana im je u Domu zdravlja Zvornik.

Što se tiče ostalih servisnih informacija u protekla 24h iz policijske uprave javljaju da su  tri krivična dijela zabilježena u samom Zvorniku, i četiri saobraćajne nezgode.

U Bijeljini rođene 4 a u Zvorniku 2 bebe. Čestitamo.

Što se tiče električne energije danas će u radnoj jedinici Vlasenica u periodu od 13:30 do 14:00h biti radovi na dalekovodu “Piskavica” te će bez struje u ovom vremenu biti veći broj naselja.

U radnoj jedinici Bratunac iz “Elektro-Bijeljine” javljaju da će na dalekovodu „Srebrenica“ danas biti planiranih radova, te će bez struje u periodu od 09:00 do 12:00h  biti Demirovići, Kalemci, Pećišta, Potočari-škola, Gostilj i Gniona.

U RJ Zvornik danas nema planiranih isključenja električne energije.

Putevi su jutros suhi i prohodni. Na granicama u toku dana mogući duži zastoji, posebno na graničnom prijelazu Šepak.

Temperature za danas u Srednjem Podrinju biće veoma visoke. Kretat će se od 30 do 34 stepena. U poslijepodnevnim satima moguće je osvježenje u vidu lokalnih pljuskova i grmljavine. Napominjemo, samo lokalni. 

Znamo i uvjereni smo da smo neku vijest zaboravili udefteriti, ali vjerujte nismo namjerno. Zbog toga molimo Vas da nas podsjetite i javite nam ako imate nuku vijest, fotografiju i video. Unaprijed hvala.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti