23.1 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...16.08.

Podrinjski jutarnji defter…16.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ono plaho lijepo kad je petak. Međutim nekome je radno, neko odmora, neko se sprema za godišnji, ali kako god da bilo mi Vam želimo lijep i što manje naporan dan.

U protekla 24 sata zabilježili smo  sljedeće…

Red je istači da je od danas naše Sarajevo je centar regije ali zasigurno i Evrope. Naime, započinje 25-ti po redu Sarajevo film festival. Festival će trajati do 23. augusta.

Na festivalu, u okviru dokumentarno – takmičarskog dijela biće prikazan i film bratunčanke Maje Novaković pod nazivom “A sad se spušta veče”. Sretno.

Vlada manjeg bh entiteta donijela odluku zbog pojave Afričke kuge i zbog velikih šteta kod poljoprivrednika, da lovci mogu započeti odstrijel divljih svinja.

Opština Srebrenica do 30. septembra raspisala je Javni poziv za dugoročno kreditno zaduženje. Naime, na posljednjoj sjednici Skupštine donešena je odluka o zaduženju u iznosu od 2,5 miliona KM a u cilju uređenja infrastrukture, za revitalizaciju banje Guber i druge projekte.

U Zvorniku radna grupa Gradske uprave raspravljala o riješenju psa lutalica sa predstavnicima UNDP-a. Kao rješenje vidi se samo u sterilizaciji i udomljavanju psa lutalica.

Fudbalerke FK Drina putuju u Bugojno u okviru Premier lige Bosne i Hercegovine. U drugom kolu sutra igraju protiv Iskre.

Što se tiče muške ekipe, Drina sutra dočekuje Mladost iz Gacka u okviru Druge lige RS-a – Istok.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano je sljedeće: u Zvorniku i Šepku po jedno krivično dijelo i tri saobraćajne nesreće.

U Konjević Polju saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice lišeno slobode jer je alkotestiranjem utvrđeno da je vozio u alkoholisanom stanju.

Također isti slučaj se desio i u Vlasenici gdje je jedno lice lišeno slobode zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

U Bijeljini rođene 4 bebe a u Zvorniku jedna. Čestitamo

 

Što se tiče električne energije danas u radnoj jedinci Zvornik od 10 do 10:30h bez struje će biti naselja: Meterize,Karakaj,Čelopek,Ulice,Ekonomija, Jardan,Grbavci,Glumina,Zlatne Vode,Gornje Snagovo,Gušteri,Kitovnice,Križevići, Baljkovica,Šib,Motovo,Delići,Dugi Dio,Hajdarevići,Lupići,Kučić Kula,Klisa,Sjenokos,Malešić,Androvići,
Jusići,Šetići,Đulići,Petkovci i Boškovići.

U radnoj jedinici Bratunac i Vlasenica danas nema planiranih isljučenja.

Putevi su jutros suhi, a na granicama zastoji su oko 30-tak minuta. U toku dana mogući su veći zastoji na graničnom prijelazu Šepak.

Jutro veoma svježe i prijatno. Danas temperature do 25 stepeni. Trenutno izmjerene temperature (09:00h) iznose: Vlasenica i Milići 15, Zvornik 17, Janja, Bratunac i Srebrenica 18.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti