17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaU posjeti humanom centru „Hasna“(Video prilog)

U posjeti humanom centru „Hasna“(Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklih dana, u sklopu podrške društveno korisnim aktivnostima, televizija „Podrinje“ je posjetila humani centar „Hasna“. Ova institucija smještena u Janji, pomaže opstanku socijalno ugroženih lica kako u Janji, tako i na području Janjara, Atmačića, Glinja i Trnove. Za svoje korisnike redovno obezbjeđuje topli obrok, invaliska-ortopedska pomagala, neophodne lijekove, ali i druge potrebštine u skladu sa svojim mogućnostima. Rad ove humane institucije od samog početka ovisan je od finansiske podrške dobrih ljudi, kako mještana tako i stanovništva koje živi i radi u inostranstvu, a porjeklom je sa naših prostora.

 

 

 

 

Međutim, kako smo saznali od članova uprave, humani centar i pored dobre volje građana ponekad ima poteškoće u radu. Te poteškoće se najviše odnose na rad u zimskom periodu, kada priliv sredstava znatno opadne. Razlog tome je što se većina građana odluči na doniranje sredstava u proljetnom i ljetnom periodu, kada posjećuje naše krajeve, pa je raspoređenost finansijskih sredstava tokom godine neujednačena. Skokovite promjene i neredovne finansije, ponekad prijete da poremete akcije poput obezbjeđivanja toplog doma za one kojima je to najpotrebnije.

 O pojedinostima vezanim za rad kuhinje, poteškoćama sa kojima je uprava povremeno suočena, te daljnim planovima u budućnosti, razgovarali smo sa direktorom kuhinje i ujedno organizatorom brojnih humanitarnih akcija hadžijom Izetom Šeljpićem.

U prilogu smo za vas obezbjedili intervju, koji vam prenosimo u cjelosti.

Tekst priredio: Elvir Ibrišimović

 

Najnovije vijesti