10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...30.08.

Podrinjski jutarnji defter…30.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Večeras sa akšam namazom nastupa Nova 1441. hidžretska godina. Uz raznovrstan vjerski program ista će biti večeras obilježena skoro u svim džamijama širom Bosne i Hercegovine i dijaspore.

Danas, od 12:45h na Kušlatu, u džamiji obaviti će se tradicionalna augustovska džuma, a nakon iste obavit će se mevlud i zikr.

Danas od 15:00h u Memorijalnom centru Gornja Kalesija – obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba.

Danas u posjeti mjesnoj zajednici Kula Grad i Nezuk je Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice dr. Edin Ramić. U Nezuku donacija stolica za područnu osnovu školu, a na Kula Grad svečano otvorenje novoizgrađenog kružnog toka i prilaznog puta naselju.

Što se tiče Zvornika, Svečanost u povodu Nove godine održat će se sutra, subota 31. augusta 2019. godine u Domu omladine u Zvorniku. Početak svečanosti od 18:00h.

Sahat vremena ranije, tačnije od 17:00h biće na istoj lokaciji (Dom omladine) održana i promocija knjige “Otvoriše se kapije” autorice, književnice Edime Efendić – Džinić.

Također sutra i prekosutra (subota i nedjelja) u zvorničkim mjesnim zajednicama Klisa, Šetići, Đulići i Kučić Kula održat će se niz sastanaka vezanih za nastavak izgradnje ŠEHIDSKOG SPOMEN OBILJEŽJA za 668 ubijenih Bošnjaka sa ovih prostora.

U Zvorniku jučer održana 28. redovna sjednica Skupštine. Usvojen Plan kapitalnih ulaganja u naredne tri godine. CIK – BiH-e smjenio Vehida Kadrića a za novog odbornika postavljen Salih Hrustanović, obojica pripadaju stranci SDP. Video prilog možete pronaći na Vašem portalu podrinjemedia.ba.

U Bratuncu prije početka Nove školske godine uređeno prizemlje OŠ “Branko Radičević”.

Nekoliko imama iz Srebrenice boravilo u proteklom periodu na studijsko – edukacijskom programu u Turskoj.

Medžlis Vlasenica za sutra, odnosno u subotu 31. augusta u centralnoj Harija džamiji planira svečani program u povodu Nove hidžretske godine. Program počinje od 19:30h.

Sutra, 31. 08. u Vlasenici fešta i korida. Ko može, i smatra da treba da tu bude, neka ode.

Malo servisnih informacija….

Idemo redom…

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornika u protekla 24h zabilježeno je sljedeće:

-Dva krivična dijela u Srebrenici i Kozluku,

-jedno narušavanje javnog reda i mira u Zvorniku,

-tri saobraćajne nesreće.

U Zvorniku nije bilo porođaja, a u Bijeljini rođene su tri bebe.

Što se tiče električne energije danas će biti uredno snabdjevanje bez planiranih isključenja.

Putevi suhi i prohodni. Jutros je zabilježena manja magla u kotlinama i uz riječne tokove. Mogući odroni kamenja i zemlje, posebno na relacijama sa kamenim kosinama.

Na granicama nema dužih zastoja, iako iz BIHAMK-a najavljuju da su u toku dana moguća kraća zadržavanja.

Tokom dana sunčano veoma toplo i vruće, ponegdje i sparno uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. U većini predjela se ne očekuje dnevni razvoj oblaka nestabilnosti pa će biti suho. Jedino na zapadu i krajnjem sjeverozapadu, te lokalno u planinama na istoku će biti umjerenog razvoja oblaka, pa ne treba da iznenadi da u tim predjelima bude kratkotrajnog lokalnog pljuska i grmljavine.
Temperature danas do 32 stepena.
Pojedinačne temeperaturne vrijednosti jutros u 07:00h: Srebrenica, Bratunac i Vlasenica 16, Zvornik i Janja 17, Milići 18 stepeni.
 

Što se tiče deftera, čujemo se ako Bog da u ponedjeljak. Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti