19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaSport(FOTO) FK Jadar (Nova Kasaba) - FK Jasenica 3-1 (izvještaj)

(FOTO) FK Jadar (Nova Kasaba) – FK Jasenica 3-1 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Fudbalski klub Jadar iz Nove Kasabe nastupa u okviru Područne lige Birač. Jučer su na svom terenu odigrali utakmicu drugog kola protiv ekipe Jasenice.

Za Jadar su jučer nastupali:Mehmedović Emrah, Džekić Semir, Musić Kemal, Mustafić Nedžad(od 85.min.Korkutović Vahid), Mustafić Mustafa, Mustafić Osmo, Alić Izudin(od 72.min.Velić Meho), Mustafić Mersudin, Hadžić Mufid,(od 65.min. Omerović Muhamed), Orlović Emir, Muminović Adnan.

Momci iz Nove Kasabe su agilno otvorili utakmicu i već u 2.min. dobar udarac Mersudina Mustafića golman gostiju izbacuje u korner. Nastavljeno je sa napadima a u 15.min Mufid Hadžić sa centra terena izbacuje dobru loptu na lijevu stranu gdje je prihvata Emir Orlović i pravi dobar prodor, ulazi u šesnaesterac, te centrira na drugu stativu gdje je usamljen Izudin Alić koji šalje loptu u mrežu.

Bilo je još nekoliko dobrih pokušaja ali se rezultat nije mijenjao. Prvo poluvrijeme, dakle, završeno rezultatom 1-0.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti koji u 51.min. nakon jednog kontranapada postižu pogodak i poravnavaju rezultat. Do kraja utakmice ekipa Jadra je konstantno napadala dok su se gosti branili i pokušavali učiniti nešto više iz kontranapada. Nakon nekoliko propuštenih prilika domaćin postiže gol i dolaze u vodstvo u 80.min. kada je iskosa sa lijeve strane šesnaesterca gostiju dosuđen slobodan udarac koji dobro izvodi Osmo Mustafić i pronalazi Adnana Muminovića koji pogađa nebranjeni dio mreže gostiju.

U 84.min. riješeno je pitanje pobjednika kada je Adnan Muminović ponovo najsnalažljiviji u šesnaestercu gostiju i postiže svoj drugi pogodakl na utakmici.

Iz ekipe Jadra poručuju:
Čestitamo našim momcima na drugoj ovosezonskoj pobjedi, a gostima na fer i korektnoj igri. Zahvaljujemo se Talović Ahmetu i Avdić Muratu koji su sa 50KM odnosno 30KM sufinansirali zakusku za igrače nakon utakmice.

U okviru Područne lige Birač, ekipa FK Jadar zauzima prvo mjesto sa 6 osvojenih bodova iz prva dva kola, odnosno imaju stopostotan učinak.



/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti