19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac: Stranka Ujedinjena Srpska uputila poziv za smjenu bošnjačkih predstavnika u vlasti

Bratunac: Stranka Ujedinjena Srpska uputila poziv za smjenu bošnjačkih predstavnika u vlasti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon smjene Senada Bratića sa mjesta potpredsjednika NSRS-a, nastavljaju se smjene, odnosno inicijative za smjenama, kadrova SDA na ostalim nivoima vlasti. Naime, jučer je stranka Ujedinjena Srpska uputila poziv svim srpskim političkim partijama okupljenim oko koalicije  SNSD-DNS-SP-DS-NDP na hitan sastanak kako bi se razmatrala smjena delegata SDA koji čine skupštinsku većinu u Bratuncu i to: Predsjednika SO Bratunac, zamjenika načelnika opštine Bratunac i načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Bratunac. Razlog za ovu inicijativu je kako navode deklaracija SDA usvojena na posljednjem Kongresu ove stranke. 

U nastavku u cjelosti pročitajte poziv koji su uputili ostalim srpskim političkim partijama:

” Obzirom da je Stranka demokratske akcije (SDA) na svom poslednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status RS-a i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda, pozivam sve srpske političke partije okupljene oko koalicije koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata, Ujedinjena Srpska, Demokratski narodni savez, Socijalistička partija, Demokratski savez i Narodni demokratski pokret, na HITAN SASTANAK na kojem bi se razmatrala smjena delegata SDA koji su glasali za deklaraciju SDA. Pomenuti delegati SDA čine skupštinsku većinu u Bratuncu, a trenutno su na izvršnim funkcijama u Bratuncu i to: Predsjednik SO Bratunac, zamjenik načelnika opštine Bratunac i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Bratunac”, stoji u pozivu.

Podsjećamo, usvojena Programska deklaracija Sedmog kongresa SDA, naglašava da je primarni i dugoročni cilj usvajanje Ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika BiH, sa tri nivoa vlasti državnim, regionalnim i lokalnim.  Također je navedeno da je stranka posvećena izgradnji suverene, cjelovite, demokratske i prosperitetne BiH, države ravnopravnih naroda i građana na cijeloj njenoj teritoriji.

podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti