17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeU Bijeljini pokušaj podvale krivotvorenog novca

U Bijeljini pokušaj podvale krivotvorenog novca

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, dostavili su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ,,Krivotvorenje novca” protiv lica V.M.
 
Naime, prijavljeni je 2. oktobra. 2019. godine u mjenjačnici na području Bijeljine stavio u opticaj novčanicu u apoenu od 100 evra u namjeri da mu radnik isplati protivvrijednost u konvertibilnim markama, iako je najvjerovatnije znao da je novčanica krivotvorena. Operativnim radom na terenu policijski službenici identifikovali su lice i protiv njega dostavili izvještaj nadležnom tužilaštvu. -Skrećemo pažnju svim građanima, a naročito licima koja zaprimaju novac (radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima i sl.) da obrate pažnju prilikom zaprimanja novčanice bilo kog apoena, da novčanicu dobro pregledaju, ukoliko imaju ,, mark test” da je novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice da je zadrže i odmah obavijeste policiju”, upozoravaju iz policije. -Lica koja puštaju u opticaj falsifikovani novac, obično su pojedinci, koji nastoje što brže da kupe neku robu za krivotvorenu novčanicu, te najčeće po dobijanju kusura i robe vješto bježe (gubi im se trag).
Najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica su trgovinske radnje, pijace, uslužne radnje i slično. Policijska uprava Bijeljina ovom prilikom apeluje na sve građane, da obrate pažnju na zaprimanja novčanice bilo kog apoena, te da u slučaju bilo kakve sumnje odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke”, preciziraju iz policije.
 
/bijeljinadanas

Najnovije vijesti