19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaPredstavnici džemata iz MIZ Sarajevo posjetili Janju (Video prilog)

Predstavnici džemata iz MIZ Sarajevo posjetili Janju (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U sklopu redovnih posjeta džematima Bosne i Hercegovine, predstavnici MIZ Sarajevo su ovih dana obavili susrete sa džematlijama iz Nove Kasabe, Janje i Bijeljine. Tom prilikom u Janji su ih ugostili predstavnici Medžlisa islamske zajednice Janja, koji su za oko sto džematlija iz Sarajeva upriličili prigodan program upoznavanja.

Gosti su najprije posjetili prostorije Atik džamije, gdje im se obratio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Janja hafiz Omer ef. Camić i predsjednik Medžlisa islamske zajednice Janja hadžija Husein Camić koji su upoznali prisutne sa svakidašnjim  životnim prilikama u Janji, te društveno korisnim aktivnostima Medžlisa islamske zajednice Janja.

Nakon Atik džamije predstavnici džemata iz Sarajeva su u skladu sa programom posjetili i svojevrstan muzej-antikvarnicu i biblioteku hadžije Hasana Mulamustafića, gdje su se imali priliku upoznati sa doprinosima ovog mještanina u oblasti kulture i tradicije za Janju.

Nakon obavljenog podne namaza u Atik džamiji i ručka, prijatelji iz Sarajeva su se zaputili dalje prema Bijeljini.

O impresijama tokom posjete Janji i Medžlisu islamske zajednice Janja pitali smo glavnog imama hafiza Kenan ef. Musića, koji je ovom prilikom dao izjavu za televiziju „Podrinje“.

Autor: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Najnovije vijesti