19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacHolandski ambasador u BiH posjetio Bratunac

Holandski ambasador u BiH posjetio Bratunac

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ambasador Holandije u BiH Reinout Vos posjetio je Bratunac i sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem razgovarao o stanju u lokalnoj zajednici, njenim potrebama i mogućnostima dalje saradnje.

“Holandija je u prethodnim godinama puno pomagala Bratuncu, odnosno realizaciji mnoštva različitih projekata u ovoj opštini, između ostalih i rekonstrukciji i proširenju Doma kulture u čije prostorije se privremeno preselila opštinska uprava do izgradnje nove administrativne zgrade”, rekao je Vos.

On je ocijenio da je BiH u drugom stadijumu razvoja u odnosu na poslijeratni period i da će holandska pomoć biti drugačija u odnosu na te godine.

Vos je najavio da će holandski eksperti za razvoj poljoprivrede uskoro doći u Bratunac kako bi pružili stručnu pomoć u toj oblasti.

“Razgovarali smo o stanju u opštini i međuljudskim odnosima. Zadovoljstvo je što nema međunacionalnih problema i što su se ljudi okrenuli poslu i stvaranju bolje budućnosti”, zaključio je holandski ambasador.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović je izjavio da je u prethodnih 16 godina Holandija posredstvom UNDP-a pružila veliku pomoć Bratuncu i da su zahvaljujući tome realizovani brojni infrastrukturni i drugi projekti što je doprinijelo razvoju ove lokalne zajednice i izgradnji povjerenja među stanovnicima različite etničke pripadnosti.

“Cilj nam je da se nastavi saradnja sa holandskom ambasadom i da zajednički realizujemo određene projekte o kojima smo danas razgovarali”, istakao je načelnik opštine Bratunac.

Izvor: opštinabratunac.com

podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti