0.9 C
Janja
Srijeda, 06.12.2023.
NaslovnicaSportFudbal: FK Jadar (N. Kasaba) - FK Polet (Kravica) 1-2 (izvještaj)

Fudbal: FK Jadar (N. Kasaba) – FK Polet (Kravica) 1-2 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Za Jadar su jučer nastupali:Ćehajić Meldin,Korkutović Vahid(od 70.min.Alić Emrah),Džekić Semir,Musić Hariz,Dimitrić Njegoš,Mustafić Mersudin(od 60.min.Alić Izudin),Omerović Muhamed,Mustafić Osmo,Hadžić Mufid,Muratović Mirsad(od 70.min.Jašarević Eddi),Selimović Hasan.

Utakmica igrana po lijepom vremenu na uredno pripremljenom, ali tvrdom i neravnom terenu stadiona Pustopolje u Novoj Kasabi.
Utakmica je otvorena ispitivanjem snaga na sredini terena. Bolje su se snašli gosti koji su poveli u 7.min. nakon jednog kontranapada i loše postavljene zadnje linije tima iz Kasabe. Tek nakon toga domaćini preuzimaju inicijativu ali pokušaji Muhameda Omerovića, Mufida Hadžića i Njegoša Dimitrića nisu rezultirali promjenom rezultata.

U 20 min. nakon igranja rukom šesnaestercu sudija Cvjetković iz Zvornika pokazuje na penal za Jadar.  Mufid Hadžić je preuzeo odgovornost na sebe, ali njegov šut nije pogodio okvir gola gostiju. Gosti zbog prigovora ostaju i sa igračem manje ali napadi domaćeg tima nisu dali rezultata.
Drugo poluvrijeme momci iz Kasabe kreću agilnije i u 51.min.postižu i pogodak.

Naime, Njegoš Dimitrić je sa ivice šesnaesterca proigrao Mersudina Mustafića na lijevoj strani koji je pronašao Hasana Selimovića na petercu gostiju, koji je pospremio loptu u mrežu.

Gosti su u 54.min. postigli i drugi pogodak i to iz kornera.

Do kraja utakmice publika je gledala stihijske napade domaćina, dok su se gosti grčevito branili i pokušavali dugim loptama i kontranapadima da ugroze gol.

U 80.min.nakon dobrog prodora gostujući igrači ruše Njegoša Dimitrića i još jedan penal za ekipu domaćina .Pokazalo se opet nepisano fudbalsko pravilo da igrač nad kojim je napravljen prekršaj ne treba da izvodi kazneni udarac, a ovaj put je golman gostiju Vujadinović odbranio udarac  igraču Dimitriću.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, tako da je ekipa Jadra na domaćem terenu ostala uskraćenih rukava i izgubila ukupnim rezultatom 1-2.

Ekipa FK Jadar zauzima petu poziciju sa 14 osvojenih bodova.

Najnovije vijesti