13.7 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaJanja: Radnici BH telecoma obradovali djecu sa 100 pari obuće za zimu

Janja: Radnici BH telecoma obradovali djecu sa 100 pari obuće za zimu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Osmijeh od uha do uha. Radost. Graja. Kakve su tvoje? Moje su “vala” malo bolje i slično su rečenice koje su se jučer mogle ćuti ispred i u Atik džamiji u Janji.

Naime, zahvaljujući radnicima BH telecoma već jedanaestu godinu za redom širom manjeg bh entiteta, pred zimske dane obraduju djecu sa novom obućom, a ovaj put na red je došla Janja.

Foto: Jasmin Vražalica

Dvorište Atik džamije bilo je puno djevojčica i dječaka koji su sa nestrpljenjem čekali poklone.

Žele potaknuti i druge kompanije da se uključe

Prema riječima Kasime Pite, predsjednika Sekcije JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo, ove godine izdvojen je novac za 100 pari obuće, koja će mališanima dobrodoći u predstojećim hladnim mjesecima.

Svake godine sa nestrpljenjem čekamo kako bismo realizirali ovu akciju. Obilazimo hrabre mališane diljem povratničkih naselja naše BiH kako bismo barem na trenutak njima i njihovim roditeljima olakšali svakodnevnicu. Znamo da nije puno, da je ovo kap u moru, ali ovim svojim gestom radnici BH Telecoma žele potaknuti i druge kompanije da se uključe u ovakve i slične humane akcije. Ovo je postala naša tradicija. Još su nam ostale možda dvije godine i polako bismo zatvorili krug kada je riječ o istočnom dijelu naše zemlje, koji je realno i najsiromašniji i gdje je naš narod pretrpio najveća stradanja. Ostaje nam još jedan dio u Srebrenice – kaže Pita.

Foto: Jasmin Vražalica

Nakon podne namaza, kojeg je predvodio hafiz Omer efendija Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, djeci je u Atik džamiji podijeljena obuća.

Foto: Jasmin Vražalica

Već su me zvali neki roditelji i djeca da se zahvale na poklonima, jer je ovakva gesta radnika BH Telecoma itekako pomogla kućnom budžetu stanovnika Janje, pošto su se mnogi u prethodna dva mjeseca potrošili kako bi djecu opremili u školu, a i za ogrjev za zimu. Radi se o kvalitetnoj obući koja će mališanima dobrodoći tokom zime, pa bih se i ja ovom prilikom zahvalio svim radnicima ove kompanije na velikodušnoj akciji – istakao je efendija Camić.

Osim obuće, djeca Janje dobila su i sveske za školu, ali i slatkiše.

– Nije lako ni u jednom povratničkom naselju u našoj zemlji. Zbog toga smo tu kako bismo barem malo pomogli. Nije ovo naša jedina akcija, ali na nju smo posebno ponosni, jer gledati nasmijana lica mališana nešto je najljepše na svijetu. Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da je BH Telecom društveno odgovorna kompanija – dodao je Haris Bajraktarević, radnik kompanije.

Sedmogodišnji Emrah Sadiković nije mogao sakriti sreću kada je iz kutije izvadio duboke cipele.

– Moj broj 31, taman su mi. Imao sam ovakve iste prošle godine, i nosio sam ih po snijegu – kaže Emrah i otkriva da u školi ima sve petice i samo jednu četvorku, a da će kad poraste biti fudbaler kao Džeko.

Foto: Jasmin Vražalica

Predsjednik Sekcije JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo kaže kako je obuću dobila većina djece u Janji i da su svi zadovoljni izborom.

– Bojali smo se, hoće li im se svidjeti i hoće li svima odgovarati veličina. Izgleda da smo “pogodili” ukus većine njih. Imamo samo dva ili tri para, gdje brojevi ne odgovaraju. Zadatak nam je da u naredna dva, tri dana zamijenimo obuću i dostavimo je djeci u Janju – kazao nam je na kraju Kasim Pita.

Najnovije vijesti