9.3 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeVideo: Pogledajte kako Ramiz Lupić iz Zvornika osvaja novo ZLATO u borilačkom...

Video: Pogledajte kako Ramiz Lupić iz Zvornika osvaja novo ZLATO u borilačkom sportu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na Međunarodnom takmičenju pod nazivom “ADCC BOSNIA & HERZEGOVINA OPEN 2019” koje je proteklog vikenda održano u Tuzli, ponovo je briljirao naš Podrinjac, Ramiz Lupić iz naselja Lupe kod Zvornika.

Naime, iako je ovim sportom počeo se baviti prije nekih 8 mjeseci do sada je na svoj konto naredao nekoliko medalja, od kojih posebno ističemo već dvije zlatne.

Na pomenutom turniru u Tuzli, učestvovalo je 155 takmičara sa apsolutnim kategorijama iz različitih dražava: BIH, Srbija,Hrvatska,Poljska, Slovačka, Turska, Francuska i Crna Gora, a kao najbolje ekipno mjesto:

1. ICON JIU JITSU TEAM TUZLA, BIH

2. GRINDHOUSE BJJ ZAGREB, CROATIA

3. INFINITY BJJ SPLIT, CROATIA 

Ramiz Lupić nastupa za ekipu ICON JIU JITSU team Tuzla, koji se na ovom takmičenju ostvarili izvrsne rezultate, a zlatna medalja momka iz Zvornika, uveliko je doprinjela ukupnom rezultatu.

Pogledajte video posljednje borbe nakoj koje se Ramiz Lupić okitio zlatnom medaljom.

Ovo je inače bila grappling borba, odnosno bez kimona i zaštita. Sretan sam, posebno sa činjenicom da sam prije nekih 8 mjeseci počeo da se bavi ovim sportom. Hvala svima. Hvala mojoj porodici, mome treneru, kao i cijelom ekipi koji me uvijek podržavaju i motivišu da budem još bolji. Čestitam i svojim kolegama na odličnim rezultatima – u kratkoj izjavio za portal Podrinjemedia.ba rekao je Lupić.

Zlato je osvojio u kategoriji do +83 kg, početnici, jer u ovu kategoriju spadaju svi oni koji se bave ovim sportom ispod 2 godine.

Ramizu, njegovom treneru i cijeloj ekipi želimo puno zdravlja, sreće i još dosta ovakvih uspješnih priča i rezultata.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti