19.7 C
Janja
Petak, 01.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Vakcine protiv gripa stižu najdalje do 15. novembra

Zvornik: Vakcine protiv gripa stižu najdalje do 15. novembra

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pratite PODRINJEMEDIA  i putem Android i IOS aplikacija.

Vakcina protiv gripa u Domu zdravlja u Zvorniku biće korisnicima dostupna najkasnije do 15 novembra, ističe dr Cvijeta Ostojić Vasić, načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja. Planirali smo 550 doza vakcina za posebne kategorije, koje su oslobođenje plaćanja, te oko 250 doza komercijalnih vakcina za ostale kategorije stanovništva. Dr Ostojić Vasić je podsjetila koji su pacijenti oslobođeni plaćanja vakcina protiv gripa.

„ To su pacijenti koji su imali intervencije kardiovaskularnog sistema, kao što je stent, pejsmejker i slično, pacijenti koji su imali maligne bolesti i sada su u reemisiji, potom pacijenti sa cističnim oboljenjima, dijabetesom i pacijenti koji su na insulinskoj terapiji „ rekla je Ostojić- Vasić. Ona je dodala da bi  besplatne vakcine protiv gripa trebalo da prime i zaposleni u intezivnoj njezi. Ostojić Vasić je istakla da je cijena vakcina protiv gripa prošle godine iznosila 20 KM, a nakon što ih Dom zdravlja Zvornik dobije znaće se da li će i ove godine građani toliko plaćati.

„ Mi zaista na vakcinama ne zarađujemo i određuje se najminimalnija cijena, kako bi na taj način prevenirali bolest i spriječili trošenje mnogo većih sredstava-  kada nam dođu već bolesni pacijenti“, pojasnila je načelnica Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja.

/Osvit/

Najnovije vijesti