3.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaIslamske teme(Foto) Vitinica: Brojnim aktivnostima obilježen dan rođenja poslanika Muhameda a.s.

(Foto) Vitinica: Brojnim aktivnostima obilježen dan rođenja poslanika Muhameda a.s.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U povodu 12. Rebiu-l-ewela (mevluda Muhammeda a.s.),članovi Mreže mladih MIZ Zvornik (ogranak Vitinica) u proteklih nekoliko dana nizom brojnih aktivnosti, na naljepši način obilježili su datum rođenja i sjećanje na božijeg miljenika Muhameda a.s.

Početak obilježavanja ovog vrlo značajnog datuma za sve muslimane širom svijeta, započeo je u petak 8. novembra, Okruglim stolom “Mreže mladih” Medžlisa, na temu “Muhamed je uzor cijelom čovječanstvu”. Isti je održan u džamiji Vitinica – Han, a učesnici i izlagači Okruglog stola su bili su: Omerović Nusreta, Hasanović Mirza, Hasanović Lejla, Mehmedović Ensar.

Već u subotu, u jutarnjim satima, stotine vitiničke djece i omladine učenjem salavata, čitanjem hadisa i ostalim prigodnim sadržajem, obilježili 12. Rebiu-l-ewel.Ovom prilikom pušteno je na stotine balona sa porukama koje su značile slobodu za mnoge koji su živjeli u vremenu džahilijjeta.

U organiziciji istog uveliko je pomogao načelnik općine Sapna, g-din Zudin Mahmutović sa svojim saradnicima.


Istog dana, subota, članovi “Mreže mladih” obišli su  13 domaćinstava u Vitinici u kojima su stare i bolesne džematlije. Tom prilikom uz muhabbet omladina ih je počastila halvom i mevludskim šerbetom, a za svaku porodicu obezbjedila osnovne potrebštine u vidu mevludske hedije, te nataj način razgalili duše i ublažili teškoću starosti i bolesti najstarijih džematlija.



Osoba koja je najviše zaslužna za brojne navedene događaje je imam džemata Vitinica – Han, Islam ef. Mehmedović, koordinator za rad sa mladima MIZ Zvornik.

Molim Allaha dž.š. da našu omladinu nagradi za ova hairli djela,a svima koji su pomogli niz ovih događaja, uveća nafaku i obilno nagradi. Posebna zahvala mojim sadašnjim ali i bivšim učenicima, koji su uvijek tu za ovakve akcije i dobra dijela. Veliko hvala općinskom načelniku g. Zudinu Mahmutoviću i njegovim saradnicima kao i svima koji su pomogoli u realizacijih istih i naravno,  hvala vitiničkim hanumama koje su za ovu priliku purile mevludsku halvu. Elhamdulillah – riječi su imama Islama ef. Mehmedovića za naš portal.

U nadi da ćemo ovakvih primjera vidjeti i u drugim mjestima, portal Podrinjemedia.ba upućujemo najiskrenije čestitke i ef. Mehmedoviću i svim članovima “Mreže mladih” Medžlisa islamske zajednice Zvornik na angažavanosti i ljubavi prema vjeri, a time i poslaniku Muhamedu a.s.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti