17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeMinistar Edin Ramić posjetio Vlasenicu - mezarje Rakitu i Baćino Brdo

Ministar Edin Ramić posjetio Vlasenicu – mezarje Rakitu i Baćino Brdo

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jučer je ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH, dr. Edin Ramić bio u posjeti mezarju Rakita i Baćinom Brdu – Vlasenica.

Na mezarju Rakita ministar je obišao trenutne radove na izgradnji spomen obilježja, tačnije spomen česme koja će prvenstveno služiti za uzimanje abdesta. Sve radove finansira Federalno ministartvo raseljenih osoba i izbjeglica.

 

Izjavu za portal Podrinjemedia.ba dao je odbornik u Skupštini opštine Vlasenica, Hasan Topolović koji je istakao:

Na šehidskom mezarju Rakita svake se godine vrši ukop i klanja dženaza novo-identifikovanim ubijenim Vlasenčanima čije ostatke pronalazimo u više masovnih grobnica. Ministar je obišao radove i zadovoljan je intezitetom istih. Također, ministar je sa lokanim predstavnicima Bošnjaka obišao i novoasfaltiranu dionicu puta na Baćinom Brdu i izuzetno je zadovoljan radovima. Trenutno Federalno ministartstvo  finansira asfalitiranje 560 metara puta u Cerskoj a ti radovi su u toku. Po okončanju svih radova, ministar je će nas ponovo posjetiti i tom prilikom zvanično otvori ove infrastrukturne objekte, odnosno projekte.

Federalno ministartvo raseljenih osoba i izbjeglica trenutno finansira brojne druge projekte, a neki od istih su u toku ili su ovih dana realizovani.

U okviru Projekta CEB II kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u prošlu subotu je završeno asfaltiranje pristupnog puta u naselju Starić Brdo. U toku su i pripremni radovi za asfaltiranje pristupnog puta u naselju Tuholj Brdo.
Krajem 2018. godine završeni su radovi na rekonstrukciji osam objekata u ova dva naselja. U cilju ugodnijeg života korisnika kolektivnog centra iz kreditnih sredstava Projekta izdvojena su i sredstva za asfaltiranje navedenih puteva.

U toku su radovi na sanaciji i asfaltiranju dionica lokalnih puteva Gornji Vitlaci – Brijeg u MZ Vitlaci i Križ – Kneževići u MZ Vinište u općini Žepče.

Izvođenje radova finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona.

Također i na prostoru Zvornika, u mjesnoj zajednici Kučić Kula u toku su radovi na saniranju ošteće putne infrastrukture u dužini od oko 450 metara.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti