19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaApeli za pomoć(FOTO) Održan prvi humanitarni koncert za liječenje Mirsada Selimovića iz Šiba -...

(FOTO) Održan prvi humanitarni koncert za liječenje Mirsada Selimovića iz Šiba – Križevići

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklu noć u hotelu “Košuta” Kalesija, održan je prvi od dva humanitarna koncerta kojeg je organizovalo UG “PiK” iz Križevića, u svrhu prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje Mirsada Selimovića iz Šiba.

Na humanitarnom koncertu nastupili su renomirani bh estradni umjetnici, prvaci u izvođenju bosanskohercegovačke sevdah muzike, koji su vrlo rado se odazvali i to onda kada je najpotrebnije.

Nastupili su: Sejo Pitić, Esad Kovačević, Mustafa Bijelić, Mensur Durić, Nijaz Muratović, Kemo Nočajević a sve uz pratnju orkestra Džihada Polića.

Naime, koncert je organizovan kako bi se u što kraćem roku, koliko je to moguće, prikupila određena suma novca, jer teško oboljeli Mirsad Selimović, nakon operacije tumora na glavi, pod hitno mora na dodatne preglede u Tursku. Nakon prvih pregleda ustanovit će prava slika i šta se sve dalje može uraditi,  no po preporuci doktora dobre su šanse da bi nakon nove operacije i hemoterapija u Turskoj, Mirsad Selimović mogao ozdraviti.

Mirsad Selimović i njegova porodica zahvaljuju svima koji su sinoć odvojili od svoga vremena i došli na humanitarni koncert, te time im pokazali da nisu sami u ovom teškom životnom iskušenju.

Naredni koncert u organizaciji UG “PiK” – Križevići, održat će se 22. novembra 2019. godine u restoranu “Atlantis” – Glumina – gdje će nastupati jedne od najboljih izvornih grupa sa naših prostora: Raspjevanje Meraklije, Edo i Sateliti Drine, Mladi ahbabi i Ševal i Zajko.

Ovom prilikom pozivamo sve one koji imaju vremena i mogućnosti da dođu i na ovaj koncert i na taj način uključimo u prikupljanje sredstava, kako bi Mirsad što prije otišao na prve preglede u Tursku. Ulaz na koncert je simbolični 10 KM.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti