6.5 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeOpština Srebrenica: Predstavljen "Praktični vodič za prijavu korupcije"

Opština Srebrenica: Predstavljen “Praktični vodič za prijavu korupcije”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Skupštinskoj Sali opštine Srebrenica danas je održan sastanak, u organizaciji OSCE-a i opštine Srebrenica, kojem su prisustvovali pojedini načelnici odjeljenja opštinske uprave, službenici koji učestvuju u realizaciji aktivnosti te predstavnici institucija i ustanova, a tema sastanka je bila Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, te Aplikacija za prijavu sumnje na korupciju i druge nepravilnosti.

– Prirdruživanje BiH Evropskoj uniji i dobijanje statusa kandidata direktno je uslovljeno konkretnim koracima po pitanju korupcije. Jedna od prvih stvari jeste zakonodavni okvir koji definiše pravila i procedure. Opština Srebrenica je dio projekta u kojem učestvuje 20 opština iz BiH, na temu prevencije korupcije – rekao je Darko Dragutinović, ispred OSCE-a Srebrenica.

Na današnjem sastanku prezentovan je „Praktični vodić za prijavu korupcije“, te UPUTSTVO o postupanju sa prijavom korupcije i obezbjeđenju zaštite lica koja prijavljuju korupciju u Opštinskoj upravi Opštine Srebrenica.

Sve ustanove i institucije koje imaju više od 15 uspolenih dužne su po zakonu da imaju svoje interno Uputstvo o postupanju sa prijavom korupcije. 

Na web stranici opštine Srebrenica (www.srebrenica.gov.ba) postoji aplikacija gdje građani mogu online prijaviti sumnju na korupciju i druge nepravilnosti.

Izvor: RTV Srebrenica

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti