18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Zbog radova na Starom mostu jedna traka za saobraćaj zatvorena

Zvornik: Zbog radova na Starom mostu jedna traka za saobraćaj zatvorena

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kao što je i ranije najavljivano, u Zvorniku zbog radova na Starom mostu ovih dana biće zatvorena jedna traka za saobraćaj, a vozila će se propuštati naizmjenično.

Naime, zbog radova na obnovi i rekonstrukciji mosta Aleksandra Karađorđevića, koji spaja dvije obale Drine, odnosno Bosnu i Hercegovinu sa Srbijom, pješački most već dva mjeseca je zatvoren za saobraćaj. Radovi se uveliko rade, a došao je i na red dio ispod magistralnog puta Zvornik – Vlasenica.

Ono što posebno plaši vozače su veći zastoji, jer iole ako poznate ovu dionicu puta i čak manja saobraćajna nesreća znala je izazvati kilometarske kolone i duže zastoje. Ipak, ono što raduje, izvođač radova nastojat će da u što kraćem roku obavi neophodne poslove na mostu i time ponovo normalizovati saobraćaj. 

Kako pišu neki portali sa ovih prostora, možda postoji i mogućnost da se zavisno od tempa izvođenja radova saobraćaj preusmjeri i kroz sami centar grada.

Foto: Zvornički.ba

Prema najvama iz Gradske uprave Zvornika, već sredinom decembra most bi trebao da bude otvoren za pješački saobraćaj, ali postoji mogućnost zbog nastavka radova da će povremeno biti zatvaran.

Ponavljamo i ranije pisanu objavu na našem portalu da je Gradska uprava Zvornika, ministarstvu BIH-e poslala zahtjev da se nakon obnove ovaj granični prijelaz stavi u treću kategoriju graničnih prijelaza BiH-e, a time bi svi građani koji imaju validne dokumente država BiH i Srbije mogli nesmetano prelaziti. Do sada je ovaj granični prijelaz bio u kategoriji četiri, što znači da su ga mogli prema dogovorima, prelaziti samo stanovnici Zvornika i Malog Zvornika koji imaju prebivalište, ličnu kartu, ova dva grada.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti