10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaIzet Hadžić iz Janje ponovo zasijao zlatom

Izet Hadžić iz Janje ponovo zasijao zlatom

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana u Brčkom je u organizaciji Udruženja pčelara Brčko upriličeno treće po redu Međunarodno organoleptičko ocjenjivanje kvaliteta  meda.Ovo je inače 14. međunarodno ocjenjivanje uzoraka meda. Ukupno je priloženo 247 uzoraka, čiji proizvođači dolaze iz iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Austrije, Njemače i Švajcarske.

Za kontrolu kvaliteta i organoleptičku ocjenu meda, angažovano je pet međunarodnih komisija, a od dvadeset vrsta meda, najviše je bilo bagremovog, kestenovog, lipovog i livadskog meda.U uslovima visoke konkurencije od 250 učesnika, i veoma strogih standarda i kriterijuma, poznati pčelar iz Janje Izet Hadžić je osvojio dvije zlatne medalje. Na taj način je zauzeo mjesto u samom vrhu, kada je riječ o kvaliteti meda.

Da je ovo, kao i sva ranija priznanja, potpuno zasluženo, televizija “Podrinje” se uvjerila ljetos prilikom posjete ovom vrijednom pčelaru u Janji. Tom prilikom  u emisiji ”Mašala” gospodin Izet Hadžić je svojim primjerom, savjetima i smjernicama za one koji su u nevjerici, pokazao da se uspjeh može postići i u svom mjestu, te da se domovina ne mora napuštati.

Ovom rezultatom i priznanjem gospodin Hadžić je to po ko zna koji put potvrdio.

Autor: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti