17 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeVrijedni Križevljani u akciji pomoći migrantima u Tuzli (FOTO)

Vrijedni Križevljani u akciji pomoći migrantima u Tuzli (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklih 15-tak dana vrijedni narod Križevića kod Zvornika, organizovao je akciju prikupljanja pomoći migrantima koji ove teške decembarske dane provode pod otvorenim nebom pored autobuske stanice u Tuzli. Riječ je o preko stotinu migranata sa Bliskog istoka, ali i dalje.

Budući da je narod Podrinja u ne tako dalekoj prošlosti i sam prolazio slične golgote, preko udruženja koje postoji u ovom naselju, UG “PIK” (Porijeklom iz Križevića), za nepunih dvije sedmice skupljene su ogromne količine odjeće, obuće i drugi higijenskih potrepština. 

Pored toga,  zahvaljujući društvenim mrežama (messengeru) članice Udruženja istovremeno su se dogovorile da danas, nedjelja, pripreme onoliko hrane, obroka, koliko je ko u mogućnosti.

-Zaista iznenađene smo odzivom i građana i naših članica. Prikupile smo preko 200 obroka koje ćemo danas popodne podijeliti u Tuzli. U saradnji smo sa volonterima u Tuzli, te smo dogovorile da to bude u popodnevnim satima, odnosno da podijelimo ovu hranu i ostale potrepštine. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogle ovaj projekat i odazvale se na naše pozive, a ujedno pozivamo i druga mjesta, gradove i opštine da slijede ovaj primjer iz Križevića – govore za portal Podrinjemedia.ba aktivne članice Udruženja – Maida Miralemović i Muratović Asmira.

Maida Miralemović i Asmira Muratović

-Ispred Udruženja zahvaljujem svima koji podržavaju svaku našu akciju. Hvala svima koji će i u budućnosti, nadamo se prepoznati naš rad. Veoma smo aktivni i činimo sve da našem narodu pomognemo i budemo aktivni u svim sferama života. Pozivamo sve one koji žele da nam se priključe da su dobrodošli – govori predsjednik Udruženja “PiK” Asim Jašarević – Hako.

Zaista akcija za svaku pohvalu, a TV Podrinje je bila na licu mjesta, te ćemo u narednim danima objaviti i video prilog o ovoj akciji.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti