7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPomoć za migrante stigla je i iz Janje

Pomoć za migrante stigla je i iz Janje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pomoć za migrante, ovih dana je sve intenzivnija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, pa tako i našeg Podrinja.

Naime u nedelju je iz Janje pristigla pomoć za migrante smještene u Tuzli. Ova pomoć je prikupljena u organizaciji i na inicijativu gospođe Fatime Mustafić-Tršić ispred asocijacije žena SDA Janje. Akcija je inače realizovana u koordinaciji sa neformalnom grupom „Tuzlanski volonteri“ i RO.“Merhamet“ Tuzla, a obezbjedila je 100 paketa, koji su sadržavali prije svega higijenske potrepštine, pokrivače, kabanice i obuću. Pored ovih sredstava uplaćena su i novčana sredstva za nabavku drva za ogrev.

Podsjećanja radi, Tuzla je usputna stanica migrantima, koji autobusima dolaze u BiH uglavnom iz Srbije. Nema pouzdanih informacija, koliko ih je smješteno u Tuzli, jer dolaze svakodnevno.

U Tuzli inače ne postoji prihvatni centar za migrante. Prema pisanjima portala Slobodna Evropa, Gradsko vijeće Tuzla usprotivilo se prijedlogu vlade Federacije o njihovom smještanju u bivši vojni kompleks „Ljubače“. Stoga su migranti prinuđeni da spavaju na otvorenom u zoni autobuske i železničke stanice, a o njima svakodnevno brinu jedino dobri ljudi i volonteri, koji ovih dana osvjetljavju obraz Bosanaca i Hercegovaca.

Autor: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti