0.4 C
Janja
Srijeda, 29.11.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: H.O. "Hasene" Balkans donirao automobil za potrebe Narodne kuhinje EMMAUS

Zvornik: H.O. “Hasene” Balkans donirao automobil za potrebe Narodne kuhinje EMMAUS

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

H.O. HASENE iz Sarajeva danas je u Zvorniku donirala automobil marke “ Renault Dacia” partnerskoj org. EMMAUS za potrebe njene narodne kuhinje koja u okviru programa “jedan obrok dnevno” obezbjeđuje topli obrok za 92 porodice. Ovom prilikom ekipa iz HASENE je uz podjelu nekoliko prehrambeno higijenskih paketa korisnicima kuhinje iskoristirala priliku i obišla dječiji vrtić gdje je djeci poklonila po jednu knjigu “365 dana sa Poslanikom”.
 
 
H.O. “HASENE” osnovana je s ciljem pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija i djeluje pod sloganom “Ruka ruci za oskudne i ugrožene”. Riječ hasene je arapskog porijekla i znači dobročinstvo, te naša organizacija upravo u skladu sa značenjem ove riječi provodi niz različitih programa i aktivnosti.
Vodeći se riječima Božijeg Poslanika Muhammeda, s.a.v.s: “Allahu je najdraži onaj ko najviše koristi ljudima…” misija naše organizacije jeste pomoći socijalno ugroženim kategorijama društva, zatim stanovništvu ratom zahvaćenih područja te prirodnim nepogodama.
 
 

Najnovije vijesti