10.9 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaRekonstrukcija trotoara u Bijeljini i uspostava biciklističkih staza /FOTO/

Rekonstrukcija trotoara u Bijeljini i uspostava biciklističkih staza /FOTO/

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Bijeljini je u posljeratnom period došlo do osjetnog porasta broja motornih vozila, što je za posljedicu imalo otežan saobraćaj tradicionalno popularnom biciklu.

Po uzoru na savrenmene evropske gradove, gradske vlasti su ovaj problem  odlučile da riješe uspostavom biciklističkih staza i na taj način spase jedan od simbola grada Bijeljine i Semberije.

Rekonstrukcija trotoara u Ulici Neznaih junaka u Bijeljini donijela je potpuno novi izgled uspostavom biciklističke staze na potezu od Dizdarevića do kružnog toka kod „duda“.

U sklopu rekonstrukcije dijela trotara u Ulici Neznanih junaka u Bijeljini, pored Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“, biciklisti su dobili svoju jasno obilježenu stazu.

Izvođač radova je proširujući trotar je dio za bicikliste obilježio crvenom bojom sa jasnom oznakom da je riječ o biciklističkoj stazi. Istovremeno je obilježen i prostor za kretanje pješaka, što će svakako doprinjeti olakšanju saobraćaja, naročito za bicikliste.

Radovi su počeli 23 novembra, a iz Gradske uprave – Odjeljenja za stambeno-komunalne poslovce  i zaštitu životne sredine ranije su najavili ove radove. Za sada nije poznato, da li će i kada zasebna traka za saobraćaj biciklista biti uspostavljena u svim centralnim djelovima grada i da li će se na ovaj način pristupiti problemu biciklističkog saobraćaja u Janji.

Autor : Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

 

 

Najnovije vijesti