4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaJanja: Porodici Golotić donirana drva za ogrijev

Janja: Porodici Golotić donirana drva za ogrijev

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U protekla dva mjeseca za porodicu Golotić, trajala je potraga za privremenim smještajem, kako bi se sklonili preko zime dok se ne krene sa akcijom izgradnje kuće za smještaj ove porodice.

Bez obzira na sve učinjene napore i zahtjeve prema socijalnim ustanovama, privremeni smještaj nije pronađen, a nije pronađen ni smještaj pod kiriju, koji je spreman finansirati Humani centar „Hasna“(Fond solidarnosti „Hasna“).

Kako smo imali priliku da vidimo, Nedima Golotić i njen sin Semir ostali su i dalje da žive u šupi, koju su u vrijeme radova na uređenju korita rijeke Janje radnici koristili kao ostavu za alat. U šupi koja prokišnjava, bez izolacije, vode i struje Golotići žive i trpe povremene strahote. Prema rječima Nedime Golotić ali i pojedinih građana, koji pišu redakciji televizije „Podrinje“nad ovom porodicom se u noćnim satima često vrši nasilje, koje priređuju pojedinci sumnjivih namjera i agresivnog ponašanja.

Da stvari budu gore, a život još teži, Semir Golotić, danima je izložen jakim bolovima žuči, koju će zbog kamena, morati ovih dana da operiše. Majka Nedima je povadila nalaze i čeka se na termin u Opštoj bolnici u Bijeljini.

Humani centar „Hasna“ čini sve što je moguće da im život i muke bar donekle olakša. Pored redovnog obroka u narodnoj kuhinji, ovih dana su im obezbjeđena i drva za ogrijev. Krajem protekle sedmice dopremljene su dvije palete drva koje je platio fond solidarnosti „Hasna“ i jedna paleta, koju je donirao gospodin Čobić, humani komšija iz susjednog sela, koji se inače bavi prevozom ogrijeva.

Problem porodice Golotić još uvjek je nerješen i prijeti tragedijom ove porodice, a kako stvari stoje htjeli mi to ili ne, to je problem i čitave društvene zajednice, koja nažalost još uvjek nema rješenje za ovakve slučajeve.

Autor: Elvir Ibrišimović

Fotografisao: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti