4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Policija po dojavi pretresla stan i pronašla određenu količinu oružja

Zvornik: Policija po dojavi pretresla stan i pronašla određenu količinu oružja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je pet krivičnih djela i jedno narušavanje javnog reda i mira.

-Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i municije, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da lice inicijala Z.Č. iz Zvornika, posjeduje oružje i municiju čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Postupajući po navedenim saznanjima, 26.12.2019. godine, osumnjičeno lice je dobrovoljno predalo policijskim službenicima pušku PAP prepravljenu u tzv. kratež kao i određenu količinu municije. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, a protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.


-Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 26.12.2019. godine, izvršili su pretres stana i drugih objekata koje koristi R.K. iz Zvornika, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da lice posjeduje oružje za koje nema potrebno odobrenje kao i da je upućivao prijetnje članovima porodice.

Tom prilikom, policijski službenici su pronašli pištolj za koji osumnjičeni nije imao potrebno odobrenje kao i određenu količinu municije. Protiv osumnjičenog slijedi podošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Ugrožavanje sigurnosti“.

/podrinjemedia.ba

/fotografija je samo ilustracija

Najnovije vijesti