10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaMersad Mehmedović iz Zvornika - novi predsjednik Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje...

Mersad Mehmedović iz Zvornika – novi predsjednik Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas, 28. decembra, nakon unutarstranačkih opštinskih/gradskih izbora, zasjedala je Skupština Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Na istoj, nakon nešto više od 12. godina sa funkcije predsjednika povukao se Dževad Mahmutović, a za novog predsjednika jednoglasno je izabran Zvorničanin (Kamenica) Mersad Mehmedović.

Dževad Mahmutović – dosadašnji predsjednik RO SDA Srednje Podrinje

G-din Mehmedović je predsjednik Skupštine grada Zvornika, a ujedno više od 11.  godina je obavljao funkciju sekretara Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Mersad Mehmedović, rodom iz Kamenice, je završio fakultet kriminalističih nauka u Sarajevu, oženjen i otac dvoje djece.

Mersad Mehmedović – novi predsjednik RO SDA Srednje Podrinje

Do sada je moj prethodnik mnogo uradio, a mi moramo nastaviti tim intezitetom. Jedinstveno i složno graditi bolju sredinu za naše ljude, našu djecu i stvarati što kvalitetnije uslove za bolju budućnost. Kao i uvijek do sada, a mnogi to mogu potvrditi, otvoren sam za svaku vrstu razgovora, komunikacije, dogovora i zajedničkih akcija u interesu našeg naroda. Hvala svima na ovom jednoglasnom povjerenju, a posebno ima još veći značaj kad znamo da je u pitanju Regionalni odbor, od Vlasenice do Ugljevika – u kraćoj izjavi za portal Podrinjemedia rekao je g-din Mehmedović.

Na Skupštini je bio i Ramiz Salkić – potpredsjednik manjeg bh entiteta

Pored biranja predsjednika, današnja Skupština izabrala je, od tri kandidata, dva potpredsjednika a to su: Samir Baćevac iz Janje i Nermin Alivuković iz Srebrenice. Izabrani su i članovi Izvršnog odbora od ukupno 15 članova.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti