10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: UG "PIK" iz Križevića održalo Prvu Skupštinu od svog osnivanja

Zvornik: UG “PIK” iz Križevića održalo Prvu Skupštinu od svog osnivanja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Udruženje, po godinama veoma mlado, ali po rezultatima već uveliko i nadaleko prepoznatljivo. Bave se svim društveno korisnim i bitnim stvarima kako za svoje Križeviće, tako i za cijeli prostor Zvornika. Međutim, posljednjih nekoliko akcija naslućuje da će zona njhovog djelovanja postepeno prerastati u prostor Srednjeg Podrinja.

Prva godišnja Skupština Udruženja građana “Porijeklom iz Križevića” održana je 22. januara 2020.g. u prostorijama OŠ “Križevići”, sa početkom u 17h.
Skupštini je prisustvovalo 18 članova Udruženja i gostiju.

Predsjednik Skupštine Udruženja, gosp. Hamid Hamidović predstavio je aktivnosti urađene tokom prethodne godine koje je UG “PIK” realizovalo, pregled budžeta, finansijski izveštaj a zatim plan aktivnosti za narednu godinu.
Također, razmatralo se kako se postojeće aktivnosti koje su planirane mogu poboljšati i unaprijediti, te se napomenulo da je jako bitna saradnja između Udruženja, mjesne zajednice i džematskog odbora.

Jedna od bitnih stavki je i problem prostorija koje bi Udruženje koristilo, pa se na razmatranje dalo više opcija. One koje su bile najzastupljenije jesu mogućnost iznajmljivanja prostora ili kupovanje kontejnera koji bi bio u vlasništvu Udruženja. Ove opcije su ostavljene na razmatranju dok se ne provjere svi uslovi.

Skupština je tekla sa dosta entuzijazma, volje i želje za radom. Na kraju je odlučeno da se postojeća skupština koja broji 7 članova proširi sa još 3, pa su izborima odabrani:
Mensur Selimović, Nedžad Halilović i Mehmed Šahmanović, a za vođenje i uređivanje oficijalne web stranice Udruženja, kao administrator je izabran Vedat Selimović.

/UG PIK/FB

Najnovije vijesti