13.7 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaSportFK Drina započela sa priprema za proljetni dio prvenstva - cilj Prva...

FK Drina započela sa priprema za proljetni dio prvenstva – cilj Prva liga RS

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas je na gradskom stadionu Zvornik izvršena prozivka fudbalera Drine čime su i zvanično krenule pripreme za proljetni dio prvenstva Druge lige Istok. Trener Mile Milanović prozvao je fudbalere i održao prvi trening. U klupskim prostorijama FK Drina, prisutnim medijima obratio se predsjednik Drine Mićo Jevtić i šef stručnog štaba FK Drina Zvornik Mile Milanović.

Predsjednik FK Drina Zvornik Mićo Jevtić je izjavio:

Danas kreću pripreme našim fudbalerima, jedini cilj koji Drina u ovoj sezoni ima jeste ekspresan povratak u Prvu ligu RS-a. Greške koje su nam se dogodile prethodne sezone, kada smo došli u situaciju da ispadnemo u niži rang, moraju biti naša pouka kako nam se iste ne bi ponovile u budućnosti.

Uprava Kluba obezbjedila je organizaciono i infrastrukturno sve uslove neophodne fudbalerima da se pripreme obave na najvećem mogućem nivou za ovaj rang takmičenja. Trenirat će se u hali i na terenu u Karakaju, sve obaveze prema fudbalerima u ranijem periodu su ispoštovane, tako da je sada na igračima i struci da izbore plasman i povratak u Prvu ligu.

Dva igrača su nam otišla, došli su novi, neki su na probi, ukoliko bude bilo potrebe za nekim pojačanjem to ćemo u dogovoru sa stručnim štabom uraditi.

Šef stručnog štaba Mile Milanović je obraćajući se medijima rekao:

Kostur našeg tima i prvog dijela polusezone je zadržan, vjerujem da ćemo Jokića i Erića koji su nas napustili u pauzi adekvatno zamjeniti. Cilj Drine može biti samo vrh tabele i mišljenja sam da grad kao što je Zvornik ne bi smio imati klub u nižem rangu od Prve lige, a zasigurno gledati i najviši rang. Trenutno smo u trećem rangu države, imamo igrački kadar koji je pojačan i sa pet juniora, pa ko se od njih nametne zasigurno će dobiti priliku da svoj talent iskaže, a klubu pomogne da izbori prvo mjesto.

Bez iskusnih igrača zasigurno to ne bi bilo jednostavno, pa se radujem da je Nikola Vasiljević spreman i da nam se vraća iskusni Aleksandar Kikić uz Ilića će zasigurno ovom timu dati na zrelosti i svojim iskustvom u teškim momentima pomoći igračima na terenu da ih lakše prebrodi.

U pripremnom periodu planirano je odigravanje šest pripremnih utakmica, a prva je protiv tima Drina iz Ljubovije.

Kapiten tima iskusni Nikola Vasiljević je prije početka prvog treninga rekao:

Radujem se početku priprema, svi smo se zaželjeli da istrčimo na teren i odigramo koju utakmicu. Ambicije ovog tima su prvo mjesto i povratak u Prvu ligu. Imamo spoj iskustva i mladosti uz kvalitet koji je prirodan za djecu sa ovog područja mislim da je sve osim cilja da budemo prvi neozbiljan. Mladi igrači imaju priliku da se pokažu i dokažu u toku priprema, iskreno se nadam da će istu iskoristiti. Rekao je Vasiljević koji je ujedno i kapiten FK Drina Zvornik.

Ljubitelji fudbala u Zvorniku će prvi put tim Drine moći gledati 12.februara kada je zakazana prva kontrolna utakmica protiv tima Drina Ljubovija. Meč će se odigrati u karakaju na stadionu FK Radnički.

(Zvornicki.ba)

Najnovije vijesti