19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjska patrola: Mještani Janje ovih dana pokazuju najbolje osobine koje krase ljude...

Podrinjska patrola: Mještani Janje ovih dana pokazuju najbolje osobine koje krase ljude (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Televizija „Podrinje“ od svog osnivanja, pa do današnjeg dana, prateći zbivanaja u Podrinju, redovno bilježi najlepše postupke građana sa kojima se susreće. Nebrojeni su slučajevi u kojima građani, kako u domovini, tako i u dijaspori čine sve kako bi stvari pokrenuli sa mrtve tačke, a život učinili boljim. Finansiska pomoć socijalno i zdravstveno ugroženim licima, izgradnja stambenih objekata za nezbrinute, podrška sportsko-rekreativnog života mladih naraštaja samo su neke od akcija, koje poduzimaju Podrinjci solidarišući se i oslanjajući se jedni na druge.

Ovih dana, tim aktivnostima na listi bez kraja upisujemo i akciju nasipanja puta u Janji, koju je organizovalo preko dvadeset građana, a u čijoj realizaciji je učestvovalo oko petnaest traktora.

Dužina dionice puta koji se nasipa iznosi 1,5 km i omogućit će bolji pristup mještanima u njihove njive i vikendice na lokaciji Blazekije.

Razgovarajući sa prisutnima, pozitivna energija, kojom su ovi vrijedni mještani zračili ulila nam je po ko zna koji put nadu da za građane Podrinja i Bosnu i Hercegovinu ipak ima nade, jer sve ukazuje na to da se polako ali sigurno u naše krajeve vraćaju one stare, ali istinske vrijednosti koje su baštinili naši predci, a na koje smo mi vremenom zaboravili.

Autor: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti