10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćBratunac: HO "Help others" pokrenula hitan apel za pomoć porodici Demirović (VIDEO)

Bratunac: HO “Help others” pokrenula hitan apel za pomoć porodici Demirović (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Krasanpolju nedaleko od Bratunca živi dvočlana porodica, nana Mejra i njen sin Nesib Demirović, sami bez igdje ikoga. U agresiji na BiH Nesib je izgubio oca, sav teret izdržavanja porodice pao je na njegova leđa, iako i sam nije u najboljem zdravstvenom stanju. Njegova majka Mejra prije nekoliko godina doživjela je nezgodu i od tada je teško bolesna. Primanja od 200 KM koje imaju nisu dovoljna za režije i kupovinu lijekova.

Porodica uzgaja nekoliko ovaca pomoću kojih s vremena na vrijeme kupe drva za ogrijev i plate režije. Veliki problem ovoj porodici predstavljaju i lopovi koji su im prije nekoliko dana ukrali dvije ovce.

U Krasanpolje, u porodičnu kuću, su se vratili 2005. godine i od tada u kući nije ništa renovirano, jer nisu imali sredstava za to. Koriste samo jedu prostoriju koja nije adekvatno opremljena.

Ovom prilikom HO “Help others” Salzburg apeluje na sve humane ljude da se uključe u akciju pomoći ovoj porodici. Volonteri “Help othersa” su u planu da im urade podove, okreče zidove, nabave šporet za grijanje, ležajeve, ormare za veš, tepihe, da se izolira plafon, zamjeni dotrajala sanitarija u kupatilu, kao i kuhinja, te sve neophodno da se ovoj porodici obezbjede bolji uslovi za život.

Uključimo se i pomozimo ovoj povratničkoj porodici, učinjeno dobro se boljim vraća.

Ukoliko želite pomoći to možete učiniti uplatom na račune organizacije, pod oznakom”DEMIROVIĆ”
H.O. “Help others” Salzburg
ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

podrinjemedia.ba

 
 

Najnovije vijesti