19.7 C
Janja
Petak, 01.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Srpski učenici napali pokrivenu djevojčicu F.S.

Srebrenica: Srpski učenici napali pokrivenu djevojčicu F.S.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Srpski učenici u Srebrenici, gradu presuđenog genocida nad Bošnjacima, napali su F.S., pokrivenu učenicu devetog razreda osnovne škole u ovom gradu.

Kako je navela njena majka, djevojčicu su prvo provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavili i maltretirali. Njih desetak ju je okružilo, sprečavajući je da nastavi put prema kući.  Skakali su oko nje, uzvikujući da  hoće njenu maramu.

Direktor humanitarne organizacije Dobro Adnan Delić sinoć je prenio na svom Facebook profilu apel majke napadnute djevojčice.

 – Eselamualejkum Adnane, izvini ako ti smetam, ali ja znam koliko je tvoje srce vezano za Srebrenicu i koliko suosjećaš sa nama. Tako da imam potrebu da i ovo znaš. Danas (četvrtak, 20. februar 2020.) poslije škole moja Ferisa kći, ona pokrivena, je napadnuta od srpskih učenika, muških. Prvo su je provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavljali i maltretirali. Njih deset je okružilo i napadalo ne dajući da ide kući. Sada uviđaj vodi policija i socijalni radnik. Eto vidi i sam šta naša djeca iz dana u dan proživljavaju, a i mi roditelji sa njima, sadržaj je poruke koju je dobio i objavio Delić.

On je uz print screen poruke  objavio i  cenzurisanu fotografiju djevojčice.

– Dok mi slušamo, a mediji svakodnevno prenose vijesti o voždu iz Laktaša, ima li iko da čuje vapaj djece i roditelja iz manjeg bh. entiteta? Pitanje djevojčice F.S. i njenih roditelja nije samo njihov problem, nego problem svih nas! Ko je slijedeći na redu!?,  napisao je u statusu Delić.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji i  danas, u petak, očekuje se više detalja, a prema informacijama do kojih je došao Preporod.info,  riječ je o istim dječacima koji su prije nekoliko dana dospjeli na naslovnice zbog veličanja četništva.

Izvor: Preporod.info

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti