19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvorničanin Ramiz Lupić okitio se još jednom medaljom na Međunarodnom takmičenju

Zvorničanin Ramiz Lupić okitio se još jednom medaljom na Međunarodnom takmičenju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Minhen, Njemačka. Međunarodno takmičenje u borilačkim sportovima. Među brojnim borcima i naši momci iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i Podrinjac.

Na turniru brazilske Jiu Jitse “IBJJF MUNICH OPEN 2020” borila su se i dva momka iz kluba Icon Jiu Jitsu Tuzla.

Sjedište IBJJF dolazi iz Brazila i njihovi turniri spadaju među najvažnije i najbrojnije koja uključuju evropska i svjetska takmičenja.

Jedan od momaka koji srcem predstavlja, kako svoj klub, tako ponosno i svoje Podrinje a time i svoju domovinu je Ramiz Lupić, rodom iz Lupa (Kučić Kula) kod Zvornika. 

Na takmičenju u Minhenu borio se u kategoriji +94 kg za bijele pojaseve. U finalnoj borbi više nesretno je izgubio ali i pored toga osvojio je SREBRENU MEDALJU, koja će krasiti već bogatu policu osvojenih brojnih medalja. Ovaj rezultat ima još veći značaj jer Ramiz ovim sportom bavi svega desetak mjeseci, ali napornim radom, zalaganjem, podrškom kluba, trenera i svoje porodice uveliko postaje prepoznatljivo ime iz ove kategorije sportova u Bosni i Hercegovini ali i šire.

Također na turniru u Minhenu borio se i Rijad Grabčanović. Bio je više nego odličan osvojivši: srebro u kimonu do 94 kg, zlato NO GI -91.5 kg i apsolutna bronza NO GI. Dva puta je u apsolutnim kategorijama zaustavljen od fantastičnog Rusa koji je jučer sa 4 zlata izdominirao plave pojaseve!

Momcima upućujemo iskrene čestitke na osvojenim medaljama i želimo još više uspjeha u budućnosti, a Vas dragi čitaoci portala pozivamo da 28. februara, dođete u Tuzlu, dvorana Mejdan, na Pannonia Super Fights turnir gdje ćete sigurno uživati u velikom broju borbi, a između ostalih i borbi podrinjca Ramiza Lupića.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti